Alweer! Lamborghini Huracán uit trouwstoet crasht in Westland

De trouwstoetplaag in Nederland is nog steeds niet over. Gisteravond crashte een opgewonden trouwgast (de bruidegom?) een Lamborghini Huracán in de omgeving van Maasdijk. De bestuurder bespuugde de bestuurster van de auto waar hij tegen crashte.

Lamborghini crasht

Als je geen alcohol mag drinken, moet je andere methodes verzinnen om je te vermaken. Doorgaans betekent dat: overlast veroorzaken met auto's. Op zondagavond was trouwstoet met dure bakken op hoge snelheid onderweg door Maasdijk. Ze reden over de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg en daar kwam een van de wagens in de stoet in botsing met een daar rijdend beveiligingsbusje.

In plaats van verontschuldigend te onderzoeken of iedereen in orde was en de politie de toedracht van het ongeval te laten uitzoeken kwam het tot een opstootje. Een van de deelnemers van de trouwstoet spuugde daarbij de bestuurster van het beveiligingsbusje (die overigens ook twee honden vervoerde) in het gezicht. Ten opzichte van het knock-out slaan van een agent is dat al vooruitgang, maar nog steeds is het vrij bijzonder gedrag. 

De politie was overigens snel ter plaatse en heeft een van de betrokkenen aangehouden. De beide auto's die betrokken waren bij het ongeval zijn in beslag genomen.

Uiteraard betrof het een gehuurde Lamborghini Huracán (huren kan). Verhuurder Meijers Autobedrijf is uiteraard bijzonder ongelukkig met de situatie. De eigenaar zegt tegen de NOS dat hij dit nog nooit heeft meegemaakt en verwacht op basis van de beelden tienduizenden euro's schade aan de Lamborghini. De potente cabrio was gehuurd door de bruidegom, maar het is niet duidelijk wie er op het moment van de aanrijding achter het stuur zat.

Optreden

In Rotterdam heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb de trouwstoeten inmiddels de oorlog verklaard. Vanaf januari moeten de optochten van tevoren aangemeld zijn, en indien dat niet het geval is, wordt de hele boel sowieso op de bon geslingerd. In België en Duitsland wordt ook hard opgetreden tegen de opgewonden standjes die hun feestjes niet gewoon binnenshuis kunnen vieren.