Faallimbo rijdt politiebureau Kerkrade in met jerrycans, faalt

Limburgers... Het blijft een apart slag mensen. Oké, ze kunnen uitermate goed autoracen, maar andere activiteiten gaan ze soms wat minder goed af. Zoals de fruitneus die vannacht een politiebureau inreed met de intentie de tent in de hens te steken. Dat ging niet als gepland.

Politiebureau Kerkrade

Het lijkt wel een trend te worden: als je boos bent op de overheid je vierwieler in een gemeentehuis of politiebureau boren. In augustus vorig jaar zagen we nog iemand met gasflessen het gemeentehuis van Lingewaard inrijden, in april van dit jaar reed iemand zijn auto het stadhuis van Harderwijk in, en vannacht deed iemand een halfbakken poging het politiebureau van Kerkrade tot een inferno om te toveren. 

De man reed rond 5 uur vanochtend de pui van het bureau aan de Kerkradersteenweg binnen, met een auto vol jerrycans. Nadat hij binnen was probeerde hij de boel aan te steken, maar faalde hierin jammerlijk. Er ontstond een klein brandje, dat snel kon worden geblust. Nou, daar gaan je five minutes of fame. De politie heeft 'een verdachte' gearresteerd, waarbij het voor de hand ligt dat het de faalhaas in kwestie is. Die heeft binnenkort in de gevangenis voldoende tijd om een 'born to lose'-tatoeage op zijn borst te laten zetten.

Twee medewerkers die in het bureau aanwezig waren, hadden in eerste instantie overigens niet eens door dat er iets gebeurde. Kerkrade, bekend van Roda JC en Frans Timmermans, gaat weer over tot de orde van de dag.

Full disclosure: uw auteur komt niet uit Limburg, maar uit het oosten van het land.

Nieuws
  • Google Streetview - Politiebureau Kerkrade