Vliegende Camaro dragster landt op zijn wielen

Een overdreven wheelie kwam deze drag Camaro bijna zeer duur te staan. Als door een wonder landde de Chevy gewoon op zijn wielen.

Vliegende Camaro dragster landt op zijn wielen

Drag racing lijkt zo simpel: effe goed opletten bij het stoplicht en dan gewoon hard gas geven. Stuurtje recht houden en wachten tot je over de lijn bent. Eitje, toch? Zodra je met echt hoge vermogens gaat spelen wordt het echter een heel ander verhaal. Dat geldt zeker voor de Outlaw Chevrolet Camaro van Tim Slavens. Met behulp van een big block hemi V8 en twee gigantische 102 mm turbos vuurt de klassieke muscle car ongeveer 3500 pk op de achterwielen af.

Engeltjes

Met dat soort cijfers kan het nog wel eens voorkomen dat je na de start alleen nog maar de lucht ziet. Tijdens een testrun voor de Diamond Pistons Lights Out 12 op de dragstrip van South Georgia Motorsports Park kwam Tim daar op een akelige manier achter.

Kort na de start tilde zijn Camaro de voorwielen op. Vrij normaal voor een dragster, maar de neus bleef maar stijgen. Uiteindelijk zeilde de Chevy vrijwel rechtop langs de dragstrip. Op de een of andere manier sloeg de auto echter niet om, maar zakte hij keurig weer naar beneden en landde netjes op zijn wielen. Mr. Slavens heeft duidelijk een paar engeltjes op zijn schouder. Misschien is het tijd om een lotje te kopen, Tim?

Autosport
  • Door Slammers Drag Racing, FloRacing