NEE! Max Verstappen in de muur tijdens FP3 Baku

Slecht nieuws voor het oranje legioen. Halverwege de laatste vrije training heeft Verstappen zijn Red Bull in de muur geparkeerd.

NEE! Max Verstappen in de muur tijdens FP3 Bakoe

Een klein drama voor Red Bull: slechts twee uur voor de kwalificatie hebben de monteurs genoeg werk te doen aan de auto van Max Verstappen. Tijdens FP3 vergaloppeerde de Nederlander zich bij de verraderlijke bocht 15. Het incident leek als twee druppels water op de crash van Charles Leclerc tijdens FP2. Verstappen was simpelweg iets te laat met het remmen en schoof met blokkerende wielen tegen de muur aan.

Verloren tijd

Leclerc was door een flinke dosis geluk alleen zijn voorvleugel kwijt en kon zijn weg vervolgen, maar die mazzel had Max niet. Op de onboard is te zien dat de rechtervoorwielophanging een tik gekregen heeft. Naar alle waarschijnlijkheid is de stuurstang gebroken.

De schade is gelukkig niet onoverkomelijk, zeker niet met de heldendaden van de Red Bull-crew vorig jaar op de Hungaroring in het achterhoofd. Wel verloor Verstappen door zijn misser toch meer dan een half uur aan waardevolle tijd op de baan als voorbereiding voor de kwalificatie. Misschien had hij dan toch beter die track walk kunnen doen.

Formule 1
  • F1 TV
  • F1 Replay Central, F1Fun4U