Max Verstappen: 'Ik ben altijd alleen in het gevecht'

Dankzij een gebrek aan rugsteun van Sergio Perez is het volgens Verstappen extra moeilijk om de strijd aan te gaan met Mercedes.

Max Verstappen: 'Ik ben altijd alleen in het gevecht'

Bij de Grand Prix van Spanje zagen we afgelopen weekend een herhaling van zetten: de strijd om de leiding ging tussen de twee Mercedessen en Max Verstappen. Het gat tussen de derde en vierde plek was wederom zo groot dat de toppers onbedreigd pitstops konden uitvoeren.

Opvallende afwezige was Red Bull's Sergio Perez. De Mexicaan vergaloppeerde zich in de kwalificatie en startte als achtste, waardoor hij geen factor kon zijn in de strijd aan de top. Als gevolg daarvan zaten de strategen bij RBR zonder opties en werd Verstappen verschalkt door Lewis Hamilton in de slotfase van de race.

Altijd alleen

Tegenover de oranje microfoon van Ziggo Sport deed Max Verstappen zijn beklag over de situatie: "Ik ben altijd alleen in het gevecht. Zij kunnen makkelijk gewoon nog een andere stop maken, omdat er dan een gat achter hun zit. Dus, dat helpt natuurlijk ook niet."

Op de vraag of Perez meer zou moeten doen reageert de Nederlander voorzichtig bevestigend: "Naja, dan kunnen ze niet die tweede stop maken en dan is het gewoon wie tot het einde de beste banden over heeft. Maar, ja, het is zo."

Hongarije 2.0

Tijdens de Grand Prix haalde Verstappen's race engineer Gianpiero Lambiase via de boordradio de vergelijking aan met de Grand Prix van Hongarije twee jaar geleden. Ook toen pakte Hamilton in de slotfase de leiding van Verstappen door een extra stop te doen.

Red Bull-teambaas Christian Horner maakte tegenover Autosport dezelfde vergelijking: "De feiten zijn duidelijk: de twee leiders lagen zo ver voor op de rest van het veld als het ware, dat Lewis een vrije stop had net zoals in Hongarije. Hij hoefde alleen maar langs zijn teamgenoot te gaan, en dat was nooit een probleem geweest. Dus dat is waarom we beide auto's daar moeten hebben."

Het komt wel

Ondanks de kritiek houdt Horner vertrouwen in Checo: "Ik denk dat het goed gaat komen voor hem. Hij ging eraf [tijdens de kwalificatie] en hij zat tijdens de race klem achter Daniel [Ricciardo]. Natuurijk kon hij niet ver naar voren komen op een baan waar het zo moeilijk inhalen is. We hebben hem echt nodig in dat gat, zodat Mercedes niet de strategische opties heeft die ze hadden. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat komen voor Checo naar mate hij meer vertrouwen en meer tijd in de auto krijgt."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool