Sergio Perez verontschuldigt zich voor blunders op Imola

De Mexicaan gaat door het stof na zijn teleurstellende optreden afgelopen zondag.

Sergio Perez verontschuldigt zich voor blunders op Imola

Het Grand Prix-weekend op Imola leek de doorbraak van Sergio Perez bij Red Bull aan te kondigen. Op de zaterdag wist de Mexicaan Max Verstappen te snel af te zijn in Q3. Het was voor het eerst sinds 2018 dat de Nederlander achter een teamgenoot moest starten. Door een klein foutje in de laatste bocht greep Checo maar net naast pole position op slechts 0.035 van Lewis Hamilton.

Valse belofte

Op de zondag vielen de kansen de overwinning letterlijk in het water voor Perez. Sergio had een prima start, maar kon geen vuist maken tegen Hamilton en moest Verstappen aan zich voorbij laten gaan. Bij de Variante Alta-chicane maakte hij diezelfde ronde nog een kostbare fout, waardoor de Ferrari van Charles Leclerc de derde plek af kon pakken.

Na die openingsronde was Perez eigenlijk gezien. Een spin achter de safety car, illegale inhaalacties en een excursie naar de grindbak bij de Villeneuve chicane resulteerden in een dramatische twaalfde plaats. Intussen wist Verstappen op eigen kracht de race te winnen.

1-2

Perez is zich goed bewust van zijn teleurstellende prestaties: "Het was gewoon een hele slechte dag en een slechte prestatie. Het spijt me erg tegenover het team, dus ik kijk er naar uit om te leren van wat er mis ging. I kende deze auto niet in deze omstandigheden en het vergde veel om de juiste temperatuur in de banden te krijgen in de openingsrondes. Dat ik niet wist what ik kon doen met de setup maakte het heel lastig, en ik maakte een fout. Ik zal ervan leren en mezelf gaan verbeteren voor het team, want vandaag hadden we een 1-2 moeten hebben."

Horner

Omdat het slechts zijn tweede race in de Red Bull is en zijn eerste in natte omstandigheden kan Checo rekenen op de sympathie van teambaas Christian Horner: "Ik denk dat het lag aan [een gebrek] aan tijd met de auto en hij deed het goed in de kwalificatie. Het was een rommelige race voor hem. Natuurlijk waren de fout achter de safety car in het begin, de 10-seconden penalty en helaas de fout achter de Ferrari's bij de herstart erg jammer want hij had ook op het podium kunnen staan. Dus het is frustrerend dat hij daar niet stond. Maar, weet je, hij moet zijn plekje nog vinden. En ik weet zeker dat hij veel sterkere weekenden in het vooruitzicht heeft."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool