Red Bull-motoren krijgen geen andere naam

Red Bull's Christian Horner heeft bekend gemaakt dat de overgenomen Honda motoren geen ander label krijgen. De Power Unit zal vanaf 2022 door het leven gaan als een Red Bull.

Red Bull-motoren krijgen geen andere naam

Door het aannemen van de engine freeze heeft Red Bull Racing het proces in gang gezet om de Honda Power Units over te nemen. Onder de Red Bull Powertrains-vlag zal de Honda techniek onderhouden worden en er uiteindelijk werk worden verricht om een volwaardige Red Bull-motor te bouwen voor de nieuwe regels vanaf 2025. Hoe de motoren zouden gaan heten was echter nog niet bekend.

Naamrechten

Red Bull's sportief directeur Helmut Marko gaf bij de aankondiging van Red Bull Powertrains aan dat de mogelijkheid bestond om de naamrechten van de motoren door te verkopen aan een geïnteresseerde sponsor.

Hetzelfde trucje was al eerder toegepast door het team van 2016 tot 2018, toen de Thais-Oostenrijkse formatie in een vechtscheiding lag met motorleverancier Renault. De motoren werden toen omgedoopt tot TAG Heuer.

Gewoon Red Bull

Volgens teambaas Christian Horner komt hier voorlopig echter niets van terecht. Tegenover Autosport verklaart hij dat er geen plannen zijn om de naamrechten door te verkopen: "Het wordt een Red Bull-motor. Dus het zal, net zoals een Mercedes een Mercedes is, een integraal deel van de auto zijn. Dus het zal een Red Bull zijn."

2025

Ondanks de beslissing om onder de eigen vlag te werken houdt Horner zijn opties open voor de toekomst. Het ontwikkelen van een volledig nieuwe motor voor de formule vanaf 2025 kan het zoeken van een partner toch nodig maken: "Ik denk niet dat we een partner hoeven te hebben, dus we hebben de onafhankelijkheid om het zelf te doen. Als er een spannende partner op ons pad komt, dan is het natuurlijk logisch om daar zeer serieus naar te kijken, of dat nou een fabrikant of een ander soort partner is. Misschien een accu-fabrikant. Dat hangt echt af van wat voor soort motor het wordt."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool