Verhuurder maakt schade crash-Lambo op

Eigenaar Danny Vijverberg van Buena Vida Supercar Verhuur bekijkt het wrak van de vorige week vernielde Huracan Spyder

Verhuurder maakt schade crash-Lambo op

Het hield de gemoederen de afgelopen week wel even bezig: de eigenaardig crash van een witte Lamborghini Huracán Spyder op de N3 bij Dordrecht. De Italiaanse volbloed raakte met meer dan 200 kilometer per uur de vangrail en werd vervolgens achtergelaten door de inzittenden. De twee zouden ontkomen zijn met dank aan een paar vrienden op motoren.

'Gestolen'

Later werd duidelijk dat de Lambo eigendom was van Buena Vida Supercar Verhuur uit het plaatsje De Lier, net buiten Den Haag. De huurder meldde zich later bij de politie en beweerde dat de auto gestolen was terwijl hij bij een tankstation stond.

Volgens Danny Vijverberg, eigenaar van Buena Vida, klopte dat verhaal echter van geen kant. De huurder had geen contact opgenomen met Buena Vida om de diefstal te melden en wilde niet zeggen om welk tankstation het ging. Zo konden er ook geen camerabeelden opgevraagd worden. Aangezien het ongeval voor het eigen risico van de huurder komt mag deze fijntjes zijn portemonnee gaan trekken.

Total loss

Dat moet dan wel een hele diepe portemonnee gaan zijn. De Lamborghini is volgens Vijverberg namelijk volledig total loss verklaard. In een YouTube-video gaat hij op bezoek bij het wrak en gaat hij na hoe de schade veroorzaakt is.

Hij komt onder andere een flinke barst in de voorruit tegen, die volgens Vijverberg het gevolg is van een kopstoot van de passagier. Gek genoeg is er geen bloed aanwezig. De staart van de Huracán is echter vrijwel ongedeerd gebleven. De 640 pk-sterke 5,2 liter V10 en de 7-traps DCT-versnellingsbak zijn dus nog goed te gebruiken. Perfect voer voor een leuke projectje dus.

Terugverdienen

Een snelle kentekencheck leert ons dat de Huracán stamt uit 2017. Destijds moest de auto €313.774 opleveren. In die vier jaar is er natuurlijk een hoop afgeschreven, maar voor een vergelijkbare auto betaal je vandaag de dag nog steeds zo'n 230.000 euro. We hebben zo'n donkerbruin vermoeden dat de verantwoordelijke huurder dit soort bedragen niet zomaar in een oude sok heeft liggen. Hoe hij het bedrag zal moeten terugverdienen is nog niet bekend.

Nieuws
  • Buena Vida