Verstappen: 'Track walk? Ik lig liever langer op bed'

De Nederlander ziet het nut er niet van in om op de donderdag de baan over te lopen. Sinds 2017 ligt hij liever een paar minuten extra in bed.

Verstappen: 'Track walk? Ik lig liever langer op bed'

Met maar liefst 23 races op de (voorlopige) kalender is het voor elke Formule 1 coureur een absolute noodzaak om alle kleine ins en outs van de individuele circuits te kennen. Tegenwoordig hebben ze daar geavanceerde simulatoren voor, maar veel rijders vinden het toch prettig om op de donderdag voor de race de baan nog even na te lopen met hun engineers. Handig om hobbels, track limits en eventuele veranderingen in detail te kunnen bekijken.

2017

In een persconferentie voorafgaand aan het weekend werd Max Verstappen gevraagd of hij de zogeheten track walk ook nog steeds belangrijk vindt in het tijdperk van simulaties en enorme hoeveelheden data. De Nederlander antwoordde ontkennend: "Ik heb al geen track walk meer gedaan sinds 2017. Ik kan me er niet toe zetten om te lopen. Dan heb ik een paar minuten extra in bed. En als ik de baan wil leren kennen, dan rij ik wat langzamer op mijn out-lap. Dan kijk ik een beetje om me heen, weetjewel."

De suggestie van Esteban Ocon om een scooter te nemen ging er ook niet in bij Verstappen: "Ja, nou, ik bedoel...Esteban vertelde me net al een paar dingen over de baan. Het is best stoffig. Dus ik zal een paar meter eerder remmen op de eerste ronde."

Het werkt

Verstappen's losse aanpak blijkt te werken. Tijdens de eerste vrije training noteerde de Red Bull-coureur namelijk de snelste tijd. Zo veel zin heeft een track walk inderdaad dus niet. Maar ligt die snelle tijd aan de extra minuten in bed, of aan de informatie die de kampioenschapsleider van de altijd vriendelijke Esteban Ocon gekregen heeft? Waarschijnlijk maakt het allemaal niks uit.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool
  • F1 Chequered Flag