Max Verstappen: 'Blij dat ik dit weekend weer de baan op kan' 

De Nederlander voelt zich na zijn zwarer crash op Silverstone weer volledig fit en heeft er zin in om de strijd met Lewis Hamilton op de baan te hervatten. Het gerommel naast de baan houdt Max zich liever niet mee bezig.

Max Verstappen: 'Blij dat ik dit weekend weer de baan op kan' 

Het was twee weken geleden natuurlijk even schrikken, die enorme impact in de Copse-bocht op Silverstone. Na de touche met Lewis Hamilton bracht Max Verstappen een middag door in het ziekenhuis van Coventry voor medische checks, maar bleek hij afgezien van wat kneuzingen ongedeerd. Met de Grand Prix van Hongarije in het vooruitzicht voelt Verstappen zich echter weer topfit en is hij volledig gefocust op de race.

'Ik voel me goed'

Na de mediastorm over het incident en de beschuldigingen over en weer van Red Bull en Mercedes is Max blij dat hij dit weekend als vanouds aan de slag kan. Op zijn eigen website laat hij weten zich inmiddels weer goed voelt en graag de baan weer op wil:

"Ik ben blij dat ik dit weekend weer de baan op kan in Hongarije, vooral na het laatste raceresultaat. Ik was natuurlijk een beetje gekneusd, maar dat is normaal na zo'n grote impact, maar ik train en voel me goed."

Virtuele test

Testen is onder de huidige regels verboden, dus Verstappen heeft nog niet weer in een F1-auto kunnen zitten om te kijken hoe het werkelijk met hem gaat. In plaats daarvan heeft hij afgelopen weekend deelgenomen aan een simrace. Zo kon hij kijken of lang stilzitten fysieke klachten opleverde:

"Ik heb deze week een 24-uurs simrace gereden en het was een goede test om te zien hoe mijn lichaam zou reageren als ik lange tijd in één houding en achter schermen zat. Ik voel me helemaal prima en ben positief gestemd richting het weekend. Ik ben er absoluut klaar voor om weer te racen!”

Geen commentaar

Op de vraag of hij nog iets kwijt wil over het incident op Silverstone reageert de Nederlander ontkennend. Max heeft geen behoefte aan stoken in de media. Daar worden immers niet de punten verdeeld. Hij laat zich liever zien op de baan om zo de leiding in het kampioenschap vast te houden:

"Ik heb niet veel te zeggen over de mediahype en om eerlijk te zijn heb ik geen zin om me daar mee bezig te houden. Ik weet wat er op Silverstone is gebeurd terwijl ik in de auto zat en natuurlijk kijk ik er op een bepaalde manier tegenaan hoe mijn race is geëindigd, maar nu concentreer ik me erop om ervoor te zorgen dat we op de baan het maximale eruit gaan halen, zodat we eerste blijven in het kampioenschap."

Focus op de race

Met de recent door Red Bull aangevraagde heroverweging van het incident tussen hem en Hamilton heeft Verstappen weinig van doen. De afhandeling van dat proces laat hij liever aan het team over. Iets dat hij waar hij het team echter liever niet mee opzadelt is een crash op weg naar de grid:

"Het Red Bull Racing-team kan de officiële kant van de zaak regelen en alles wat na de crash moet worden onderzocht, maar mijn taak is hetzelfde als altijd: het beste uit mezelf halen en proberen te winnen op zondag. Ik geniet van Hongarije als circuit en laten we hopen dat er wat minder actie is op weg naar de startgrid, aangezien de monteurs vorig jaar een soort wonder hebben verricht om mijn auto nog gereed te krijgen voor de race!"

Vorig jaar eindigde Verstappen na zijn beruchte crash op weg naar een zevende startplek op een indrukwekkende tweede plek. Dit jaar aast hij echter op de hoogste trede van het podium. Met een voorsprong van slechts acht punten op Lewis Hamilton zal hij alles uit de kast moeten halen om zijn leiding niet alleen te behouden, maar ook te vergroten.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Formula 1