Red Bull houdt Sergio Perez voor 2022!

De Mexicaan is geslaagd waar Pierre Gasly en Alexander Albon faalden: Checo mag ook volgend jaar weer naast Max Verstappen strijden om de titel.

Red Bull houdt Sergio Perez voor 2022!

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: voor het eerst sinds 2018 mag de tweede rijder van Red Bull langer blijven dan anderhalf seizoen. Sergio Perez kwam vorig jaar na lange onzekerheid over zijn toekomst aanschuiven bij het team nadat hij bij het toenmalige Racing Point aan de kant geschoven werd voor Sebastian Vettel. Checo's seizoen heeft zijn ups en downs gehad, maar hij heeft alsnog de norse Helmut Marko kunnen overtuigen van zijn potentieel.

Perez op zijn eerste dag bij Red Bull.

RB18 maximaliseren

RBR-chef Christian Horner is vol lof over zijn rijder. Sergio is volgens hem van onschatbare waarde wat betreft ervaring en acties op de baan. Perez zal een spil vormen in het proces om de RB18 klaar te stomen voor 2022:

"Checo is een zeer gerespecteerd lid van het team en zijn ervaring en race-craft zijn van onschatbare waarde in onze strijd om het wereldkampioenschap. We zijn onder de indruk van zijn prestaties in de eerste helft van het seizoen. Volgend jaar gaan we een nieuw tijdperk in met volledig nieuwe reglementen en auto's. Met meer dan 200 races en een decennium aan ervaring achter zich zal Checo een integrale rol spelen om het team te helpen bij deze overgang en de RB18 te maximaliseren."

Bewezen winnaar

Het gat dat Perez in de kwalificatie laat speelt dus kennelijk geen grote rol bij de beoordeling van Perez. Daarbij zijn er geen goede alternatieven voor de Mexicaan. Bovendien heeft Checo ets voor elkaar gebokst waar voorgangers Gasly en Albon alleen maar van kunnen dromen: winnen in een Red Bull. Uit elf races heeft Perez zeven keer de top vijf en twee keer het podium gehaald.

De top bereiken

Sergio is dan ook erg blij met het nieuws:

"Ik ben heel erg blij dat ik met een geweldig team als Red BullI een nieuw tijdperk in de Formule 1 in ga. Het is een grote kans voor me. Iedereen begint volgend jaar vanaf nul met de nieuwe regels, dus mijn enige doel is om helemaal naar de top te gaan met Red Bull. Ik wil al mijn supporters over de hele wereld bedanken en in het bijzonder die in Mexico. Van mijn sponsors tot mijn fans, ze zijn altijd enorm enthousiast geweest sinds ik me bij Red Bull voegde en ik hoop echt dat we ze kunnen bedanken door de top te bereiken en de titel te winnen."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool