Hamilton: 'Verstappen gaat Monza makkelijk winnen'

Na een teleurstellende sprintrace ziet Lewis Hamilton het niet meer zitten voor de Grand Prix van Italië. De Brit denkt dat Max Verstappen vanaf pole position eenvoudig zal weglopen met de overwinning.

Hamilton: 'Verstappen gaat Monza makkelijk winnen'

Het was een zware F1 Sprint op Monza voor Lewis Hamilton. De titelkandidaat verknalde zijn start en zag daarbij Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Lando Norris en Pierre Gasly aan zich voorbij gaan. Vanwege een beschadigde voorvleugel was Lewis de AlphaTauri al snel weer kwijt, maar daar bleef het bij.

De op het rechte stuk bijzonder efficiënte McLaren van Lando Norris was zelfs met DRS-assistentie niet bij te halen voor Hamilton. Uiteindelijk finishte hij slechts als vijfde, buiten het puntensysteem van de sprintrace. Grote rivaal Verstappen wist met een tweede plek twee punten voorsprong te pakken.

Hamilton viel ver terug bij de start.

Pole voor Max

De overwinning van teamgenoot Valtteri Bottas zou Hamilton normaal gesproken goed uitkomen, maar de Fin incasseert voor de Grand Prix een flinke reeks aan penalties voor nieuwe motordelen. Vanaf de allerlaatste plaats kan Wingman de Red Bull dus niet afremmen. Verstappen kreeg hierdoor bovendien de pole position aangereikt.

McLaren-blokkade

Met twee McLarens tussen hem en Max ziet Lewis het somber in voor zondag, zo vertelde hij Sky Sports F1:

"We verloren een hoop punten. We hebben onderschat hoe goed de Soft-band [waar McLaren mee reed] zich zou gedragen. Ik moet een manier vinden om morgen langs de McLarens te komen en de schade te beperken."

Red Bull verrassend snel

Zoals we inmiddels van hem gewend zijn legt Hamilton de nadruk op de onverwachte snelheid van Red Bull. Ondanks de tekortkomingen in de kwalificatie denkt Lewis dat Max Verstappen in de race onbedreigd naar een makkelijke overwinning zal kunnen rijden:

"Je zag de snelheid van de Red Bull. Ik weet niet of hij sneller was dan Valtteri maar ze zijn enorm snel en nu staat hij op pole. Het zou een makkelijke overwinning voor hem moeten zijn. Ik denk dat ze het hele jaar al meer snelheid hebben dan we verwachten. Ze komen elke week met verbeteringen. Van wat mij verteld is hebben ze bij slechts een enkele race geen upgrades meegenomen. Ze zijn constant het niveau van prestaties aan het verhogen. Ze hebben het geweldig gedaan."

Verstappen jaagt op Bottas, F1 Sprint Monza.

Schadebeperking

De missie voor Lewis is in ieder geval duidelijk. Ondanks het historische snelheidsvoordeel van Mercedes op Monza draait dit weekend voor hem om schadebeperking. Het eerste punt op de agenda is het voorbijsteken van de beide McLarens: "Ik? Ik moet gewoon voor de jongens voor me zien te eindigen"

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1