Max Verstappen pakte pole position Zandvoort zonder DRS

Aan het einde van de kwalificatie op Zandvoort zat er slechts een fractie van een seconden tussen polesitter Max Verstappen en tweede man Lewis Hamilton. Het beeld werd echter vertekend door het falen van het gehate DRS-systeem.

Max Verstappen pakte pole position Zandvoort zonder DRS

Met slechts 0,038 van een seconde was Max Verstappen de snelste voor de kwalificatie van de Grand Prix van Nederland. Verstappen was de hele dag al indrukwekkend, maar de ervaring en snelheid van Sir Lewis Hamilton was toch bijna te sterk. In de laatste sector verloor de Nederlander zomaar vier tienden op de Mercedes-rijder. Dat was echter niet puur te wijten aan een verbetering van Hamilton. In de laatste bocht weigerde het DRS-systeem van de RB16B namelijk dienst.

Anderhalve tiende

Het feit dat Verstappen ondanks het gebrek aan DRS toch de snelste was wijst nog maar eens uit hoe groot het verschil tussen de twee rivalen werkelijk was op Zandvoort. Red Bull teamchef Christian Horner legde het met een schuin lachje uit aan Sky Sports F1:

โ€œWe zagen dat hij erg veel snelheid verloor op het laatste rechte stuk, het lijkt erop dat het DRS-systeem niet goed open is gegaan. Dus, hij heeft anderhalve tiende weggegeven. Een geweldige prestatie van hem onder grote druk!"

Onbedreigd

Met anderhalve tiende extra achter de hand kan Verstappen vanavond met een nog geruster hart zijn bed in. Zo lang het morgen allemaal goed gaat in de eerste bocht met Lewis Hamilton op P2, moet Max relatief onbedreigd naar de overwinning kunnen rijden op het smalle Zandvoort. We hopen in ieder geval dat zijn DRS tijdens de Grand Prix wel mee blijft doen, al is het maar vanwege de achterblijvers.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool