Ken Block krijgt speciale Audi e-tron voor 'Electrikhana' 

Met een bijzondere e-tron onder de kont begint Kenny from the Block aan een fluisterstil vervolg voor de bekende videoserie.

Ken Block krijgt speciale Audi e-tron voor 'Electrikhana' 

Ongeveer een jaar geleden mochten we nog genieten van een nieuwe Gymkhana-aflevering. In Gymkhana 11 zagen we een tot 862 pk opgefokte Subaru WRX STI de gekste stunts uithalen. Achter het stuur vonden we echter niet DC Shoes opperhoofd Ken Block, maar zijn rallymaatje Travis Pastrana.

De gevolgen van die wisseling van de wacht worden nu pas echt duidelijk. Na de aankondiging van een samenwerking met de elektrische divisie van Audi zet Mr. Block de logische volgende stap: er komt een twaalfde deel in de iconische videoserie.

Electrikhana

De nieuwste editie gooit de bekende formule echter volledig om. In plaats van fluitende turbo's, knallende antilag en brullende motoren horen we in Gymkhana 12 uiteraard alleen de banden gieren. Block is nu immers onderdeel van de e-tron familie, en daar hoort natuurlijk een passende bedrijfswagen bij.

Ken vertelt in de beschrijving van zijn welkomstvideo dat er in Ingolstadt in het diepste geheim druk gewerkt wordt aan een stuntwaardige machine met het e-tron-label. Om de overstap kracht bij te zetten wordt de video omgedoopt naar 'Electrikhana.'

Grenzen verleggen

Electrikhana zal ergens in 2022 het web op geslingerd worden en dient volgens Block als een kans om de grenzen van het elektrisch rijden te verleggen. Wat hij daar mee bedoelt is niet helemaal duidelijk.

Iedereen weet zo langzamerhand wel dat enorme vermogens en ultrasnelle acceleratie mogelijk zijn met een EV. Tenzij Ken met één lading gaat proberen zo ver mogelijk te komen op het stuntparcours zien we niet hoe hij de grenzen zal gaan verleggen. We houden het maar op een hol PR-momentje.

Meer lol met elektrisch

Block is duidelijk niet helemaal gerust op het behoud van zijn Hoonigan-imago, want zelfs in de beschrijving verdedigt zijn overstap naar elektrisch nog maar een keer:

"Waarom de overstap naar elektrische voertuigen? Voor mij is het echt simpel: het is nieuw. Het is prestaties op een hoog niveau. Het is de toekomst. En nieuwe technologie en vooruit denken - de dingen waar Audi geweldig in is - kunnen gebruikt worden om nog meer lol met auto's te hebben. En daar ben ik helemaal voor."

Elektrisch
  • Audi, Hoonigan
  • Ken Block