Gymkhana 11: extreme Subaru WRX STI voor Travis Pastrana

De wereldberoemde Gymkhana serie krijgt eindelijk een elfde deel! Ken Block wordt echter vervangen door extreme sporter Travis Pastrana en de Fords maken plaats voor een gloednieuwe, moddervette Subaru. De eerste bandjes zijn er al mee vernield.

Gymkhana 11: extreme Subaru WRX STI voor Travis Pastrana

Elke goedgeaarde autofan kent ze wel: de Gymkhana filmpjes van "Hoonigan" Ken Block. Het begon simpel met wat los geouwehoer met een Subaru Impreza op een industrieterrein, maar al snel werden de locatie, voertuigen en stunts steeds exotischer en extremer. Na tien afleveringen is de vloot gegroeid tot elf wagens die specifiek gebruikt worden om zeer hard zijwaarts te gaan op een openbare weg.

De laatste tijd waren dat exclusief Fords, waaronder Escort Cosworth WRC, Focus RS, Mustang RTR "Hoonicorn" en F-100 "Hoonitruck". Voor Gymkhana 11 wordt het echter over een andere boeg gegooid. Reden is de vervanging van Ken Block door extreme sporter Travis Pastrana, bekend van het MTV-programma Nitro Circus. Pastrana is van origine een motorcrosser, maar kwam ook uit voor Subaru in het Rally America kampioenschap. Tussen 2006 en 2009 wist Travis de titel vier keer achter elkaar op zijn naam te schrijven.

WRX STI+

Die goede band met Subaru neemt hij mee naar Gymkhana. Naar goed gebruik is het echter geen standaard WRX STI die hij onder zijn kont krijgt. De door Subaru Motorsport en technische partner Vermont SportsCar gebouwde Gymkhana Subaru laat extreme aerodynamische aanpassingen zien die nog het meest doen denken aan Unlimited Pikes Peak racers en de DTM circa 2005.

Ook zijn er grote gaten gemaakt in de achterdeuren om lucht te voeden naar een achterin geplaatste radiateur, zoals bij een rallycross-wagen. Vooraan steekt de uitlaat samen met een screamer pipe recht uit de enorme turbo dwars door de motorkap voor de betere vlammen. Details over de aanpassingen aan de motor en het ongetwijfeld enorme vermogen zijn helaas nog niet vrijgegeven.

Een vliegveld in Montana was het decor voor de eerste serieuze test. Aan de beelden te zien gaat het helemaal goed komen met Gymkhana 11.

Cargasm
  • Hoonigan