Daag Max Verstappen uit met deze tweezits F1

Met deze unieke F1 onder de kont houdt niemand je meer bij.

Daag Max Verstappen uit met deze tweezits F1

Supercars geïnspireerd op of afgeleid van de Formule 1 hebben we wel vaker gezien. Denk bijvoorbeeld aan de Ferrari F50 of Porsche Carrera GT. Ook special editions van doodgewone auto's komen regelmatig voorbij, maar die beperken zich vaak tot een stickerpakketje en een ander setje velgen. Bij deze Renault gaat het een stuk verder.

F1-replica

Deze Twizy is namelijk verfraaid met een voorvleugel, achtervleugel en sidepods geïnspireerd op de Twizy F1 concept car uit 2012. In tegenstelling tot het aerodynmisch pakket van het origineel is alles vervaardigd uit carbon bij de replica. Daarnaast zien we een afneembaar racestuurtje, wielen van een Formule 2 wagen en de spiegels van een niet nader genoemd F1-chassis uit 2015.

Oakley Design

De straatlegale F1 is één van de vijf geproduceerd door Britse tuner Oakley Design. De aanpassingen zijn helaas puur cosmetisch: het KERS-systeem uit het origineel vind je dus helaas niet terug. Dat betekent dat er nog altijd slechts 18 elektrische pk's beschikbaar zijn, in plaats van de 100 pk die Renault Sport uit de F1 wist te persen. Van een nul naar honderd tijd is geen sprake: de topsnelheid is slechts 80 kilometer per uur. Afhankelijk van je rijstijl kom je 50 tot 100 kilometer ver op de 6.1 kwH accu. Na ongeveer 3,5 uur zit het pakket weer vol.

Paddockracer

Gezien het bescheiden vermogen zul je het Max op het circuit dus niet zo moeilijk gaan maken, maar in de pits en de paddock zijn er waarschijnlijk weinig manieren om je sneller voortt te bewegen. Daarnaast is het gewoon een grappig ding om de binnenstad mee onveilig te maken, zeker omdat je met de tandem-opzet een maatje mee kunt nemen.

Veilingsite Collecting Cars kon het ook niet laten om er even een rondje in te gaan sturen. Interesse? De veiling loopt nog tot 20:15 vanavond. Het hoogste bod is op dit moment 20.250 pond. Bieden kan hier.

Elektrisch
  • Collecting Cars
  • Collecting Cars