Jos Verstappen maakt binnenkort rallydebuut op Assen

De terugkeer van Jos in de autosport is flink vervroegd: tijdens de Jack's International Drenthe Rally op en rond het TT-Circuit zal de 49-jarige Limburger zijn rally debuut gaan maken.

Jos Verstappen maakt binnenkort rallydebuut op Assen

Tegenwoordig kennen we Jos Verstappen vooral als de 'vader van': de man achter de schermen van het immense succes van Max. Al sinds 2009 heeft Jos the Boss zich dan ook niet meer bezig gehouden met zijn eigen motorsport carriere. Een start met de Lola-Aston Martin op Le Mans is tot nu toe zijn laatste grote wapenfeit.

In september kondigde hij zijn comeback aan als ondersteuning van zijn nieuwe pupil Thierry Vermeulen, de zoon van Max Verstappen's manager Raymond Vermeulen. Tijdens de 24 uur van Dubai in januari zal Jos een Porsche 911 GT3 Cup van het Nederlandse GP Elite-team gaan delen met Thierry. Verstappen kan het echter niet laten om in de tussentijd alsnog achter het stuur te kruipen.

Rallydebuut

Jos doet het niet bepaald rustig aan voor zijn terugkeer. In plaats van een rondje over een steriel circuit stapt hij namelijk in een hitsige rallywagen. Met een Citroën C3 R5 uitgedost in de bekende Max Verstappen-kleuren neemt hij op 27 november deel aan de Jack's International Drenthe Rally op en rond het TT-Circuit. De 286 pk sterke, 1230 kilo zware rallywagen heeft zelfs de voormalig F1-coureur kunnen verrassen.

Na een paar ritjes voor de lol is Jos klaar voor het echte werk. In Austin liet Verstappen aan De Telegraaf weten serieus bezig te zijn met zijn rallydebuut: "Ik ben al zeven kilo afgevallen en loop iedere ochtend hard. Het wordt voor mij de eerste keer dat ik race met een navigator naast me. Ik heb er echt heel veel zin in en heb gemerkt dat ik rally heel erg leuk vind. Het is heel onvoorspelbaar."

Smaakt naar meer

Met zijn debuut in de rallysport voegt Verstappen zich als voormalig F1-rijder bij een groep klinkende namen. Onder andere Jim Clark, Kimi Raikkonen, Alain Prost, Robert Kubica, Mika Hakkinen en Valtteri Bottas gingen hem voor in de overstap van Grand Prix naar Special Stage. Jos ziet de rally vooral als een experiment, maar sluit verdere deelnames niet uit: "Ik wacht af hoe dit allemaal gaat lopen. Maar als het goed bevalt, smaakt het denk ik zeker naar meer."

Autosport
  • Jos Verstappen via Instagram