Jos Verstappen binnenkort terug op het circuit

Verstappen senior kruipt binnenkort na lange afwezigheid toch weer achter het stuur. Samen met protege Thierry Vermeulen heeft de 49-jarige ex-F1 coureur zich ingeschreven voor de 24 uur van Dubai.

Jos Verstappen binnenkort terug op het circuit

Jos Verstappen kennen we de laatste tijd vooral als de vader van, en dat is misschien ook niet zo vreemd. Na zijn deelname aan de 24 Uur van Le Mans met een brute Lola-Aston Martin in 2009 heeft de Limburger zich niet meer bezig gehouden met zijn carrière als coureur. Jos gebruikte zijn schat aan ervaring vanaf dat punt puur en alleen om zoon Max naar de top van de autosport te begeleiden. Nu dat gelukt is heeft Verstappen tijd en ruimte voor andere dingen.

GP Elite

In april kondigde hij al aan zich bij het GP Elite team gevoegd te hebben, de volledig Nederlandse operatie die met Max van Splunteren en tweevoudig kampioen Larry ten Voorde in de Porsche Supercup actief is. Jos nam een rol aan als driver coach om het jonge talent Thierry Vermeulen te ondersteunen. Niet geheel toevallig is Thierry de zoon van Raymond Vermeulen, de manager van Max Verstappen.

Het GP Elite-team is een begrip in de Porsche-wereld.

Even proberen

Na een overwinning voor de jonge Vermeulen in de Porsche Carrera Cup Benelux op Assen maakt Jos zich klaar om de volgende stap te zetten. Bij de 24 uur van Dubai zal Verstappen zijn comeback maken als co-rijder van Thierry Vermeulen. De twee zullen met een Porsche 911 GT3 Cup de slopende langefastandsrace in de woestijn uit proberen te rijden.

Verstappen ziet zijn terugkeer als een probeersel. Of het voor herhaling vatbaar is weet hij nog niet, belangrijker is dat Vermeulen ervaring op doet, zo zegt hij tegen De Telegraaf: "Ik vind het leuk om een keer te doen en voor Thierry is het goed om nog meer ervaring op te doen. Dit kwam voor ons allemaal mooi uit. Ik weet nog niet of het eenmalig is of dat het een vervolg krijgt. Ik wil eerst zien of dit bevalt."

Jos en Thierry hebben nog even de tijd om zich voor te bereiden. De 24 Uur van Dubai zal pas op 14 en 15 januari verreden worden.

Autosport
  • Red Bull Content Pool, Porsche
  • Polaris Onboards