Jos Verstappen is terug in de autosport

De papa van heeft zich bij het GP Elite-team gevoegd in de Porsche Carrera Cup Benelux.

Jos Verstappen is terug in de autosport

The Boss is back, aldus de Telegraaf. Jos Verstappen heeft zijn rentree gemaakt in de internationale autosport. Dit keer zit hij echter niet zelf achter het stuur. De ex-F1 racer neemt de rol van coach op zich voor Thierry Vermeulen. De 18-jarige GT-coureur is afgelopen seizoen gepromoveerd van de Porsche Sprint Challenge Benelux naar de Porsche Carrera Cup Benelux. Met behulp van de 49-jarige Limburger moet Vermeulen de Porsche Supercup gaan bereiken.

Geen toeval

Thierry en Jos zijn niet toevallig begonnen aan hun samenwerking. Thierry Vermeulen is namelijk de zoon van Raymond Vermeulen, de manager van Max Verstappen. De twee kennen elkaar al heel lang, zo legt Jos uit tegenover de Telegraaf: "Thierry kende ik al toen hij nog luiers droeg. Ik had het niet gedaan als het niet klikte of als ik het niet in hem zag zitten, want dan ben ik liever thuis bij mijn vrouw en kinderen. Voor mij is het ook hartstikke leuk."

Portimao

Het idee om de samenwerking aan te gaan kwam naar voren tijdens de testdagen voor de Porsche Sprint Challenge op Portimao. Op een gegeven moment vroeg Jos of hij ook eens achter het stuur van de Cayman GT4 mocht stappen. Volgens Thierry Vermeulen werd de deal daarna al snel gesloten: "Na die test in Portugal is het balletje inderdaad gaan rollen. Jos en Max hebben daar ook wel een grote rol in gespeeld. Die hebben me echt aangemoedigd. Toen het goed begon te gaan, zei Max: ’Ga ermee door, het ziet er echt goed uit’."

Geen Max II

Jos is niet van plan Thierry net zo hard te trainen als Max: "Ik doe dit, omdat ik het leuk vind. Kijk, zoals ik met Max heb gewerkt, dat doe ik niet meer. Daar was ik zeven dagen per week mee bezig, dat was zo intens. Thierry zit bij GP Elite in een goed team. Maar ik zet iedereen wel op scherp, we willen het beste van het beste.".

Porsche Supercup

Het doel voor Verstappen en Vermeulen is om door te groeien naar de Porsche Supercup. Dat kampioenschap maakt gebruik van dezelfde 911 GT3 Cup-wagens maar is een verzameling van het beste talent uit alle ander nationale Porsche Cup-series. Vorig jaar was er al Nederlands succes in de klasse door de titelwinst van Larry ten Voorde.

Aangezien de Supercup in het voorprogramma van de Formule 1 rijdt is het bovendien een prachtige kans om Thierry's talent te laten zien aan een wereldwijd publiek. Porsche's recente Le Mans en F1-ambities bieden daarbij perspectief. Tegenover het blad Formule 1 vertelde Jos waar hij met het project naartoe wil: "Ik vind dit een interessant en ook serieus project, echt een leuke uitdaging om aan te gaan. De Formule 1 is niet het doel, maar er moet natuurlijk wel progressie zijn."

Autosport
  • Porsche