Verstappen: 'Versleten banden veroorzaakten clash met Hamilton' 

Hét moment van de wedstrijd was volgens de Nederlander geen bewuste actie om zijn titelrivaal van de baan te drukken. Versleten Pirelli's waren volgens hem de grootste factor.

Verstappen: 'Versleten banden veroorzaakten clash met Hamilton' 

Het circuit van Interlagos gaf ons een heerlijke strijd om de leiding van de Grand Prix én het kampioenschap. Na een gedurfde undercut moest Max Verstappen zijn positie verdedigen tegen de bizar snelle Lewis Hamilton. Met een verse motor en drie ronden jongere banden leek Sir Lewis niet te stoppen, maar Max probeerde het toch.

De actie

Op ronde 48 kwam Hamilton in de run naar bocht vier met DRS-assistentie aan de buitenkant er bijna voorbij. Max hield echter stand aan de binnenkant en remde zo laat als hij durfde. De Red Bull leek echter even te protesteren, waardoor Verstappen moest corrigeren en de bocht niet meer kon halen. Hamilton lette dit keer echter goed op en gaf Max de ruimte.

Beide mannen kwamen naast de baan terecht, maar de Nederlander wist hiermee het meeste tijd te winnen. Na de race ging er dan ook stemmen op die claimden dat de actie een doelbewust Rosbergje was. De stewards vonden een onderzoek echter niet nodig.

Limiet van de grip

Uiteraard vindt ook de recent €50.000 lichtere Max Verstappen niet dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Volgens de kampioenschapsleider zat hij simpelweg op de limiet, op de vuile kant van de baan en op oude, versleten banden. De uitkomst van zijn verdedigingsactie was wat hem betreft onvermijdelijk:

"We probeerden natuurlijk allebei voorop te komen bij het ingaan van de bocht en dus remde ik iets later om te proberen om de positie te behouden. De banden waren al iets versleten, dus ik zat echt op de limiet van de grip. Daarom was ik denk ik niet volledig op de apex, dus dan is het veiliger om daar iets wijder te gaan. Op een bepaalde manier was ik natuurlijk blij dat de stewards besloten hebben dat we gewoon konden blijven racen, want over het algemeen was het racen erg goed vandaag."

Hard gevecht

Ondanks zijn uitspraken over de boordradio tijdens de race is Lewis Hamilton het gek genoeg eens met zijn rivaal. Hamilton noemde de move eerder nog 'crazy', maar heeft na zijn overtuigende overwinning een veel milder oordeel over het gevecht:

"Ik lag volgens mij in het begin voor, hij hield stand en we gingen beiden van de baan. Nou, hij kon de bocht niet meer halen, dus ik moest natuurlijk hem ontwijken en hetzelfde doen. Ik vond er niet veel van en ik moet natuurlijk de herhaling bekijken, maar het is een hard gevecht ik zou eigenlijk niets anders verwachten. We hebben elkaars wielen niet geraakt, wat goed is."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Formula 1, Red Bull Content Pool