GP Sao Paulo: Lewis Hamilton vijf plekken straf voor nieuwe verbrandingsmotor

De tweede man in het wereldkampioenschap krijgt zondag een iets zwaardere taak: door het wisselen van zijn V6 moet Hamilton vijf plekken terug op de grid.

GP Sao Paulo: Lewis Hamilton vijf plekken straf voor nieuwe verbrandingsmotor

Het hing na de 326 motorwissels voor Valtteri Bottas al even in de lucht, maar vandaag is er dan eindelijk bevestiging: Lewis Hamilton krijgt op Interlagos een nieuwe motor mee in zijn Mercedes.

Omdat alleen de V6 gewisseld is en het al de tweede keer is dat dat gebeurt hoeft hij echter niet achteraan te starten. Een penalty van vijf plekken op de grid is in dit geval de maximaal oplegbare straf.

Sprint is vrij

Omdat we dit weekend de laatste GP met het Sprint-format voorgeschoteld krijgen is er nog een extra bijzonderheid aan de penalty. Net als bij Bottas op Monza wordt de straf pas toegepast op de Grand Prix op zondag. Voor de Sprint-Qualifying race op de zaterdag zal Sir Lewis gewoon mogen starten waar hij zich vanavond kwalificeert.

Bottas won de Sprint op Monza ondanks een penalty.

Naar voren rijden

Met de overwinning van Verstappen en Red Bull in 2019 en het open karakter van Interlagos in het achterhoofd is de race de voor Mercedes beste optie om de motor van Hamilton te wisselen. Lewis zal zonder veel problemen gewoon weer naar voren kunnen rijden op de zondag, mits hij de Sprint overleeft. We gaan het meemaken.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team