Lewis Hamilton: 'Valtteri liet de deur open voor Max' 

Sir Lewis voelt zich in de steek gelaten door zijn wingman. De Fin liet volgens Hamilton alle ruimte voor Max Verstappen bij de start.

Lewis Hamilton: 'Valtteri liet de deur open voor Max' 

Na de nog relatief milde woorden van Toto Wolff heeft ook Lewis Hamilton een duit in het zakje gedaan over het zwakke verdedigen van zijn teamgenoot. Bij de start van de Grand Prix van Mexico City reden beide Mercedessen zijn aan zij op de eerste bocht af, maar bleef Valtteri Bottas gewoon op het midden van de baan rijden.

Dat gaf Max Verstappen de kans om uit de slipstream te komen en buitenom op de racelijn de Mercs eruit te remmen. Vanaf dat punt was de race eigenlijk al beslist. Zonder enige hindering schoot Verstappen richting de horizon.

Baan bewaken

Volgens Wolff had Verstappen's inhaalactie 'niet mogen gebeuren', maar hij noemde niet specifiek een schuldige partij. Sir Lewis doet dat echter wel. In een interview na de race wijst de zevenvoudig wereldkampioen duidelijk naar zijn Finse teammaat:

"Ik had me [de start] anders voorgesteld, uiteraard, in de zin dat Valtteri misschien een betere start zou hebben en ik dan in zijn tow zou proberen te komen. Maar ik was duidelijk naast hem, wat goed was. En toen was ik gewoon mijn kant van de baan aan het bewaken, om er zeker van te zijn dat er niemand aan de binnenkant bij kwam. Dus ik probeerde welke Red Bull ik ook kon zien in mijn spiegels te houden."

Open deur

Hamilton kan maar moeilijk begrijpen waarom Bottas niet dezelfde tactieken gebruikte in de run naar bocht één. In plaats van zijn achtervolgers af te schermen reed de Fin gewoon stug in een rechte lijn door en remde hij ook nog eens vrij vroeg. Valtteri's falen om goed te verdedigen verpestte volgens Lewis de race:

"Ik dacht dat Valtteri hetzelfde zou doen maar hij liet duidelijk de deur open voor Max. En Max zat op de racelijn dus hij remde geweldig in bocht één. Omdat ik aan de binnenkant zat op het vuil was er geen hoop voor mij. Dat maakte de race natuurlijk een stuk moeilijker voor mij. Met één auto vooraan kon [Red Bull] spelen met de strategie."

Bottas is volgens Hamilton duidelijk de schuldige.
Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Formula 1