Toto Wolff: 'Verstappen had er niet langs mogen komen'

Het Mercedes-opperhoofd is bepaald niet te spreken over de start van de race in Mexico. Zijn coureurs deden te weinig om de aanstormende Max Verstappen af te stoppen.

Toto Wolff: 'Verstappen had er niet langs mogen komen'

Het leek ver weg na de slechte vorm van Red Bull in de kwalificatie, maar tijdens de Grand Prix van Mexico City nam Max Verstappen meteen revanche. Op de schone kant van de baan had de Nederlander genoeg grip voor een wereldstart, waarna hij kon aanhaken in de slipstream van de beide Mercedessen.

Terwijl Valtteri Bottas zich midden op de baan druk maakte om de aan de binnenkant rijdende Lewis Hamilton nam Max zijn extra snelheid mee aan de buitenkant. De Fin leek geen enkele moeite te doen om de Red Bull tegen te houden en verloor daarbij twee plekken. Als klap op de vuurpijl werd hij getorpedeerd door de McLaren van Daniel Ricciardo.

Mag niet gebeuren

Mercedes teambaas Toto Wolff kan niet begrijpen waarom zijn coureurs het Verstappen zo makkelijk maakten in de aanloop naar de eerste bocht. Met name Bottas gaf Max alle ruimte om op de racelijn beide Schwarzpfeilen er grondig uit te remmen. Na de race uitte Wolff zijn frustratie:

"Dat zou niet moeten gebeuren. We hadden twee auto's voorop en leken de deur open te maken voor Max zodat hij er buitenom langs kon. De spin daarna en het complete verlies aan punten met Valtteri's auto, terwijl het een derde of vierde plek had kunnen zijn, is op z'n zachtst gezegd irritant."

Verlies onvermijdelijk

Ondanks zijn ontevredenheid met het verdedigende werk van zijn coureurs is Toto er zeker van dat Verstappen vroeg of laat toch naar de leiding gekomen was. Red Bull was op de hoge hoogte van Mexico City simpelweg te snel:

"[We] moeten Red Bull feliciteren want hun snelheid zat gewoon op een ander niveau. Ik denk niet dat we de race hadden kunnen winnen, zelfs als we in de eerste bocht vooraan gebleven waren. Ze hadden rondjes om ons heen gereden, zeker rond de pitstops."

"Dus uiteindelijk denk ik dat het voor het kampioenschap van Lewis vooral schadebeperking was. Wat de constructeurs betreft was de spin van Valtteri in bocht één gewoon heel erg pijnlijk. Ik weet niet wat ze gisteren verkeerd deden in de kwalificatie en wat er toen voor ons werkte, maar de snelheid [die ze in de race hadden] was de snelheid die ik op vrijdag gezien heb. Het is erger dan we gehoopt hadden, maar je moet het maar incasseren.

Formule 1
  • Formula 1, Mercedes-AMG Petronas F1 Team