Officiële waarschuwing Christian Horner voor FIA-commentaar

Red Bull teamchef Christian Horner heeft een officiële tik op de vingers gekregen voor zijn uitspraken na de kwalificatie. De Brit zal bovendien meelopen met het FIA International Stewards Programme.

Officiële waarschuwing Christian Horner voor FIA-commentaar

De gemoederen liepen hoog op in de nasleep van de kwalificatie in Qatar. De laatste sessie liep met een sisser af door de beschadigde AlphaTauri van Pierre Gasly, die in korte tijd meerdere gele vlag-situaties veroorzaakte. Valtteri Bottas en Max Verstappen moesten bloeden voor het incident nadat bleek dat de mannen hun tijd verbeterd hadden terwijl de gele vlag gezwaaid werd.

De nogal chaotische manier waarop de stewards met de situatie omgingen wekte de woede en frustratie van RBR-opperhoofd Christian Horner op. De Brit beschuldigd de FIA van een gebrek aan leiderschap en noemde de marshal die bij Verstappen de vlag zwaaide 'losgeslagen'.

Op de strafbank

De FIA kon dergelijke uitspraken uiteraard niet over haar kant laten gaan. Horner werd gisteren opgeroepen door de stewards op grond van de FIA International Sporting Code. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan misdragingen tegen de officials en morele schade toegebracht hebben aan de FIA en haar functionarissen. De organisatie had de optie om Horner een waarschuwing, officiële reprimande, geldboete of taakstraf te geven voor zijn overtredingen.

Tik op de vingers

Vanwege het nederige optreden van Horner bij de hoorzitting wordt het incident met een officiële waarschuwing afgedaan. Christian verklaarde de uitspraken 'in the heat of the moment' gedaan te hebben, terwijl hij onder zware druk stond. Bovendien bood hij zijn welgemeende excuses aan en gaf hij zich vrijwillig op om mee te lopen bij het 2022 FIA International Stewards Programme, waar hij van dichtbij kan zien hoe alles in zijn werk gaat. In de toekomst zal hij zich in ieder geval wijselijk stil houden.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool