Dit is Williams' eerbetoon aan Sir Frank

Williams doet dit weekend een eerbetoon aan het leven van oprichter en motorsportlegende Sir Frank Williams. De beloofde livery is echter bijzonder ingetogen.

Dit is Williams' eerbetoon aan Sir Frank

Zondag overleed Sir Frank Williams, één van de grootste pijlers van de Formule 1. Als teambaas van Williams Grand Prix Engineering sleepte hij talloze titels en overwinningen binnen en maakte hij sterren van mannen als Alan Jones, Nigel Mansell, Damon Hill, Jacques Villeneuve en Juan Pablo Montoya.

Ondanks zijn verlamming vanwege een ongeluk met een huurauto in Frankrijk in 1986 was hij altijd nauw betrokken bij zijn team. Zelfs na de overname door Dorilton Capital vorig jaar kwam hij regelmatig op bezoek bij de fabriek.

Subtiel eerbetoon

Om het markante leven van hun oprichter te vieren kondigde Williams een speciale livery aan voor de Grand Prix van Saoedi Arabië. Degenenen die een volledig nieuw kleurenschema verwacht hadden, zoals McLaren en Red Bull dit seizoen gedaan hebben, komen echter bedrogen uit.

De FW43B is namelijk gehuld in dezelfde Arriva Q-liner kleuren als voorheen. De enige duidelijke wijzigingen zijn subtiele logo's op de sidepods en de flanken van de monocoque. Door het gebrek aan kleur en de grote hoeveelheid psychedelische strepen van de standaard livery valt het nauwelijks op.

Kennelijk wilden de sponsors van het nog altijd ploeterende team niet echt meewerken aan het afscheid van Sir Frank. Een man die 43 jaar lang actief was in de sport, negen constructeurstitels, zeven rijderstitels, 114 overwinningen en 313 podiums binnenhaalde en de moderne Formule 1 mede gevormd heeft verdient wat ons betreft toch veel beter dan een paar onopvallende stickertjes.

Formule 1
  • Williams Racing