VIDEO: Kimi parkeert Alfa Romeo in de muur

De laatste FP2-sessie ooit voor The Iceman eindigde vroegtijdig met een lullige crash.

VIDEO: Kimi parkeert Alfa Romeo in de muur

In de aanloop naar de gewijzigde bocht 14 verloor Kimi de staart van zijn Alfa Romeo, net zoals Nicholas Latifi en zijn landgenoot en toekomstige vervanger Valtteri Bottas dat eerder in de sessie deed in zijn Mercedes. Bottas maakte daarbij een subtiel deukje in de vangrail, maar kon gewoon zijn weg vervolgen.

Räikkönen kwam er echter minder goed mee weg: ondanks de milde snelheid wist hij bijna alle hoeken van de C41 te beschadigen.

Yeah...

De ludieke tekst 'Dear Kimi, we will leave you alone now' op de motorkap kwam door het incident een beetje ironisch over. Met nog maar een paar minuten op de klok werd de sessie onder een rode vlag afgebroken.

Kimi was gelukkig ongedeerd en reageerde zoals alleen hij dat kan: "Yeah, lost the rear, so..."

Räikkönen zal zijn laatste Grand Prix dus met een opgelapte Alfa af gaan maken. Met een zestiende tijd op het bord zal het waarschijnlijk weinig verschil gaan maken. Collega Antonio Giovinazzi wist een twaalfde tijd neer te zetten, aangemoedigd door het Italiaanse dankwoord op zijn motorkap. De Italiaan maakt volgend jaar plaats voor de eerste Chinese F1-rijder ooit: Guanyu Zhou.

Formule 1
  • F1 TV Pro
  • F1nn