Jean Alesi gearresteerd voor opblazen kantoor zwager met vuurwerkbom

De voormalig F1 coureur is door de Franse politie in de boeien geslagen na het plaatsen van een vuurwerkbom bij het kantoor van zijn zwager. Volgens Alesi was er sprake van een 'uit de hand gelopen grap'.

Jean Alesi gearresteerd voor opblazen kantoor zwager met vuurwerkbom

F1-coureurs houden zich na hun carriere vaak erg rustig. Ze gaan de media in, richten een bedrijf op, worden teammanager of gaan de volgende generatie coachen. Voor enkelvoudige Grand Prix-winnaar Jean Alesi was dat leventje echter niet spannend genoeg. Afgelopen zaterdag besloot de 57-jarige Franse Italiaan daarom dat het een prima idee was om in Italië wat zwaar vuurwerk aan te schaffen.

Samen met zoon Giuliano (bekend van de F2) reed Jean in de BMW van broer José vervolgens naar het kantoor van zijn zwager in het Franse Villeneuve-lès-Avignon. Aldaar plakte hij een vuurwerkbom tegen de voorgevel van het kantoor en zette hij het op een lopen. Het pand raakte daarbij flink beschadigd. De rolluiken en het anti-inbraak glas werden door de explosie vernield. De politie van Avignon stelde vervolgens een onderzoek in, maar Jean en Giuliano rekenden zichzelf die maandag al in.

Slechte grap

Alesi verklaarde tegenover de autoriteiten dat het incident begonnen was als een 'slechte grap' ten koste van zijn zwager, die op dit moment in scheiding ligt met Alesi's zus. Jean had volgens hem 'niet gedacht dat de bom zoveel schade zou veroorzaken'. De politie was echter niet helemaal overtuigd door die lezing van de gebeurtenissen. Volgens L'Equipe is het ware motief achter de stunt nog niet bekend.

Rechtszaak

Alesi zal zich in januari in de rechtbank van Nîmes moeten gaan verantwoorden voor het toebrengen van schade aan andermans eigendom met gevaarlijke middelen. Zoonlief Giuliano zal in de zaak worden berecht als medeplichtige. Jean's broer José gaat echter vrijuit. De autoriteiten konden niet bewijzen dat hij betrokken was bij het explosieve vandalisme.

Alesi's zwager heeft verklaard geen problemen te hebben met de oud Ferrari-coureur. Om de schade aan zijn pand vergoed te krijgen heeft hij echter toch een aanklacht ingediend.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool