VIDEO: Tesla Model S V8 gaat de dyno op

De best klinkende en lichtste Tesla ter wereld werd even op de proef gesteld door zijn baasje. Heeft ICE-T een kans tegenover zijn elektrische broers?

VIDEO: Tesla Model S V8 gaat de dyno op

Elektrisch is dan wel 'de toekomst', maar een ouderwetse GM LS V8 is eigenlijk gewoon veel leuker. Althans, dat was de visie van YouTuber Rich Rebuilds. De Amerikaan heeft namelijk na jaren hard werken een functionele Tesla Model S V8 neer weten te zetten. Met de 6,2 liter LS3 uit een Chevrolet Camaro is ICE-T (Internal Combustion Engine - Tesla) een unieke machine.

Sneller op benzine?

De hamvraag bleef echter lange tijd onbeantwoord: is de Model S sneller of langzamer geworden na de conversie? Met behulp van een dyno probeert Rich te achterhalen hoeveel paarden de LS op de achterwielen van zijn ex-EV loslaat. De eerste run was nogal teleurstellend: slechts 350 pk. Uiteindelijk bleek de Tesla echter een kapotte bougie te hebben. Na een beetje sleutelwerk produceerde de achtcilinder een veel gezonder getal: 444 pk op de achterwielen.

Rollende start

Doordat het accupakket verwijderd is ICE-T met 1678 kilo bovendien een forse 635 kilo lichter dan zijn elektrische broertjes. Hierdoor heeft de auto een betere pk-gewicht verhouding dan origineel. Met een rollende start heeft de Tesla dus misschien een kans om een originele Model S te verslaan, zelfs zondere supercharger of enorme turbo's. En zelfs als dat niet zo is heeft ICE-T gewoon de gunfactor: een vuurspuwende V8 EV is nou eenmaal bijzonder cool.

Cargasm
  • Rich Rebuilds