ElectraMeccanica Solo is 'revolutionaire EV' voor mensen zonder vrienden

Met de Solo wil het Amerikaanse ElectraMeccanica een groot ecologische probleem oplossen: mensen die in een auto rijden met lege stoelen. De eenzits driewieler is volgens EM de perfecte oplossing voor eenzame forenzen.

ElectraMeccanica Solo is 'revolutionaire EV' voor mensen zonder vrienden

Autorijden kan een hobby zijn, maar voor het overgrote merendeel van de samenleving is het niets meer of minder dan een noodzakelijk kwaad. Een saaie klus die helaas niet anders kan, zoals de was doen of stofzuigen. Je moet immers hoe dan ook toch op je werk komen. Het Amerikaanse ElectraMeccanica heeft precies deze mensen als doelgroep genomen bij de ontwikkeling van hun naar eigen zeggen revolutionaire elektrische auto.

Net genoeg

Met de Solo probeert het bedrijf namelijk de mensen te bereiken die met zo min mogelijk genoegen nemen. Zo krijg je maar drie wielen en is er slechts een enkele stoel aanwezig. Ook qua prestaties doet het wagentje net voldoende: een 56 pk sterker elektromotor drijft het achterwiel aan.

Daarmee 'sprint' de 786 kilo zware Solo naar de 96 kilometer per uur (60 mph) in twaalf seconden. Bij 129 kilometer per uur is de koek op. Aangezien je toch nergens harder dan 100 mag is dat voor de gemiddelde consument perfect. Het rijbereik van 161 kilometer is voor de woon-werk verkeer in stedelijke gebieden ook prima, aldus ElectraMeccanica. De gemiddelde woon-werk trip is immers 60 kilometer. Met de juiste oplader zit het dingetje binnen 2.5 uur op 85% lading.

Luxe efficiëntie

De Solo is dan wel hét antwoord op de verspillende manier waarop 80 procent van de Amerikanen zich door de stad beweegt, maar dat betekent niet dat je in een spartaans mobiel bushokje komt te zitten. ElectraMeccanica heeft het model namelijk uitgerust met een LCD dashboard, verwarmde buitenspiegels, achteruitrijcamera, keyless go, elektrische ramen, airco en bluetooth met USB. Voor de commerciële sector is er bovendien de Solo Cargo, een versie met een grote bezorgbox op de staart, net als bij een echte scooter.

Solo Cargo

Vier jaar oude toekomst

De standaard Solo is al sinds 2018 in ontwikkeling. Dit jaar zet ElectraMeccanica echt door met het concept. Naas de dit jaar gepresenteerde Cargo komt er nog een Solo 02, een open variant van het basismodel. De drie varianten zullen op de beursvloer van de Consumer Electronics Show in Las Vegas aan het publiek getoond worden. 'De toekomst van de stadsmobiliteit' zal tussen 5 en 8 januari in de gokstad te bewonderen zijn. Voor mensen die nooit iemand mee willen nemen is de Solo uiteraard de perfecte keuze.

Elektrisch
  • ElectraMeccanica