Quad rotor Mazda 3 gaat Pikes Peak aanvallen (1200 pk)

Als verjaardagscadeautje voor de bekende hillclimb prepareert 'Mad' Mike Whiddett een hele speciale Mazda 3. Met een 1200 pk quad rotor turboblok onder de kap moet de kleine hatchback de Amerikaanse berg onveilig gaan maken.

Quad rotor Mazda 3 gaat Pikes Peak aanvallen (1200 pk)

Dit jaar zal de honderdste editie van de Pikes Peak International Hillclimb plaatsvinden. De organisatie bestaat officieel al sinds 1916, maar er waren natuurlijk een aantal jaren in de forties waarin er niet geracet kon worden. Een eeuw ongelimiteerd scheuren op een levensgevaarlijk berg in Colorado moet uiteraard gevierd worden. Nieuw-Zeelandse drifter 'Mad' Mike Whiddett besloot een eerbetoon te doen aan de race zoals alleen hij dat kan.

Gek op rotatiemotoren

De 41-jarige waaghals gaat tegenwoordig zijwaarts in een zwaar aangepaste Lamborghini Huracán, maar zijn echte liefde gaat uit naar de schreeuwende rotatiemotor van Mazda. Zo heeft hij bijvoorbeeld de FD RX-7 "MADBULL", RX-8 "BADBULL" en de MX-5 "RADBULL" driftmachines in zijn arsenaal. Voor Pikes Peak gaat Mike terug naar zijn roots met een unieke Mazda 3.

Makkelijk 1200 pk

Op zijn Instagram-pagina heeft Mike een render gedeeld van de nieuwe auto. Trots meldt hij dat de 3 makkelijk naar de 1200 pk zal gaan. Onder de kap ziet uiteraard een rotatieblok, ditmaal een vierschijfs exemplaar met een set turbo's. Die heerlijk klinkende en vrolijk vlammende layout werd eerder gebruikt in de HUMBUL RX-7 en de RADBULL MX-5.

Snelle tijd of wilde rit?

Waar al dat vermogen heen zal gaan is nog onduidelijk, maar de voorwielaandrijving van het standaard model gaat gegarandeerd in de prullenbak. Mike kennende zal de Mazda minimaal achterwielaandrijving meekrijgen.

Als hij een serieuze kans wil maken op een overwinning zou een vierwielaandrijvingssysteem echter de betere optie zijn. We weten echter nog niet of Mad Mike echt mee zal doen of dat we te maken hebben met de voorbereiding voor een mooi promofilmpje met de hulp van Whiddett's trouwe sponsor Red Bull.

De honderdste editie van de bekendste heuvelklim ter wereld gaat op 26 juni van start. Voor die tijd hebben we ongetwijfeld meer details.

Autosport
  • Mike Whiddett, Red Bull Content Pool