Peinlich! Duitse hardrijder moet €1200 aftikken voor opgestoken middelvinger

Je kunt het bij de Oosterburen maar beter bij hardrijden houden. Een milde snelheidsboete veranderde voor een gefrustreerde Duitse bestuurder opeens in een rechtszaak met een flinke boete tot gevolg. De reden: zijn opgestoken middelvinger.

Peinlich! Duitse hardrijder moet €1200 aftikken voor opgestoken middelvinger

Als je vaak geflitst wordt kun je daar best wel pissig van worden. Zeker in ons koude kikkerlandje kan een momentje van onoplettendheid flink in de papieren lopen. Bij onze oosterburen vallen de boetebedragen echter reuze mee. Tenminste, als je je handen gewoon aan het stuur houdt wanneer de flitser afgaat. Een bestuurder in de omgeving van het Duitse Mettmann kon het echter even niet laten om zijn ongenoegen te uiten.

Van boete naar belediging

De beste man werd in januari 2020 geflitst terwijl hij 10 kilometer per uur harder reed dan toegestaan. In Nederland kost je dat 69 of 74 euro exclusief administratiekosten, afhankelijk van de locatie van de overtreding. In Duitsland is het echter slechts €20. Niets om je druk over te maken dus. Omdat de bestuurder zich middels een opgestoken middelvinger dat toch wel deed maakte werd de zaak doorgeschoven naar de rechter. De man zou zich namelijk schuldig gemaakt hebben aan een ander strafbaar feit.

Dikke vinger, dikke boete

De rechter oordeelde uiteindelijk in het nadeel van de onbeleefde hardrijder. Naast de 20 euro snelheidsboete moet de man nog eens 1.200 euro ophoesten voor de belediging van een ambtenaar in functie. Het feit dat de man zijn middelvinger schuin opstak naar een camera en niet naar een fysiek aanwezige ambtenaar was kennelijk niet genoeg om de man vrij te spreken.

Twaalfhonderd euro boete voor een opgestoken middelvinger klinkt fors, maar volgens de Duitse wet komt de bestuurder er nog goed vanaf. Voor het uiten van beledigingen in het verkeer (dus niet alleen tegenover ambtenaren) kun je namelijk zomaar doodleuk een jaar de gevangenis in. Meestal beperkt het zich echter tot een geldboete. Het standaardbedrag voor het opsteken van een Stinkefinger is 4000 euro. De man is dus nog flink gematst ook.

Dat brengt ons bij een Autobahn Top Tip: houd je middelvinger binnenboord als je door Duitsland reist. Het kan je namelijk nog wel eens bijzonder duur komen te staan.

Algemeen
  • Polizei NRW Mettmann, iStock