VIDEO: oude man in antieke Audi sloopt 1000 pk rallycross EV

Tijdens de Race of Champions werd een gloednieuwe elektrische rallycross wagen flink te kakken gezet. Een pensionado in een museumstuk wist het 1000 pk gevaarte te snel af te zijn.

VIDEO: oude man in antieke Audi sloopt 1000 pk rallycross EV

De Race of Champions draait om het tegen elkaar laten strijden van coureurs uit allerlei disciplines.

Tijdens een demonstratierace leek het de organisatie een leuk idee om ook het verleden en de toekomst tegenover elkaar te zetten. Een natuurgetrouwe replica van de legendarische Audi Sport quattro S1 E2 werd daarom naast de Nitro FC1-X elektrische rallycross machine gezet.

Snelle pensionado

Aan boord van de quattro was niemand minder dan de WRC-kampioen van 1984: Stig Blomqvist. De inmiddels 75-jarige Zweed liet even duidelijk merken dat hij zijn kunstjes nog lang niet verleerd was.

Op het spekgladde circuit op het bevroren meer nabij het Zweedse Pite Havsbad wist de enige echte Stig de 1070 pk sterke EV achter zich te houden. Een oude man in een 38-jaar oude, van nature zwaar ondersturend Group B monster is kennelijk toch best wel rap.

Hoonitron

Het ziet er dus slecht uit voor de volledig elektrische toekomst van de autosport. Dinosap blijft voorlopig nog even regeren. We zijn dan ook erg benieuwd hoe Audi EV-ambassadeur Ken Block tegen de race aan heeft gekeken.

De Amerikaan heeft recent juist een moderne, volledig elektrische interpretatie van de Pikes Peak-variant van de quattro laten bouwen. Hopelijk is de Hoonitron daadwerkelijk sneller dan zijn voorvader. We stellen Ken voor een mogelijke race niet op een ijzig meer te doen. Het extra vermogen heeft immers weinig zin zonder de nodige grip.

Cargasm
  • Audi
  • Race of Champions