Sebastian Vettel heeft uitnodiging WRC-test op zak

Na zijn verrassende succes tijdens de Race of Champions op een bevroren meer in Zweden heeft Seb de smaak te pakken. De viervoudig wereldkampioen heeft zijn eerste uitnodiging voor een WRC-test al binnen.

Sebastian Vettel heeft uitnodiging WRC-test op zak

Sebastian Vettel kennen we nu vooral als een mateloos succesvolle meervoudig F1-kampioen die zich tegenwoordig helaas meer bezig kan houden met groene initiatieven dan met Grande Prix winnen. De moeilijke jaren bij Ferrari en zijn debuutseizoen bij Aston Martin hebben zijn vurige passie voor de autosport echter totaal niet uitgedoofd.

Afgelopen weekend liet hij dat nog maar eens zien bij de Race of Champions in het Zweedse Pite Havsbad. Vettel leek helemaal in zijn element in de rallycross machines en wist de eerste Snow+Ice-editie als tweede te eindigen achter rally grootmeester Sébastien Loeb.

Doe maar een testje

Vettel maakte tijdens het evenement veel indruk bij de gevestigde orde van de rallywereld. Zelf was hij net zo blij verrast met zijn succes en de lol die hij beleefde op de gladde, stijf bevroren baan. In zijn enthousiasme gaf Seb zelfs aan wel oren zou hebben naar een test met een echte WRC-machine:

"Mocht iemand ertoe bereid zijn om mij het te laten proberen en mij een kans te geven en heel veel tijd heeft, dan kijk ik er graag naar!"

Ritje in de Puma

Seb's ludieke oproep heeft vrijwel meteen al een reactie gekregen. M-Sport, het semi-officiële fabrieksteam van Ford, heeft al contact gezocht met het team van Aston Martin. Aangezien Vettel zelf geen social media aanwezigheid heeft kon het team niet anders dan een emailadres doorsturen naar de organisatie van Lawrence Stroll. Het team zou de Duitser graag een ritje aanbieden in de nieuwe Puma Hybrid Rally1.

Seb en Seb

Niet geheel toevallig is M-Sport het team waarmee ROC-winnaar Sébastien Loeb dit seizoen zijn rentree maakte in de rallysport. De negenvoudig wereldkampioen pakte bij de openingsronde op Monte Carlo zijn tachtigste WRC-overwinning te pakken. Met de auto zit het dus wel snor. We zijn dan ook erg benieuwd wat Vettel kan laten zien met de Puma.

Hopelijk laat zijn drukke F1-schema snel een test toe en kan Seb even vrij nemen om de nodige tips te geven aan Seb.

Formule 1
  • Race of Champions, Aston Martin F1, Red Bull Content Pool