Volkswagen legt EV-fabrieken stil vanwege Oekraïne-crisis

Vanwege Verstoorde leveringen vanuit het westen van Oekraïne heeft VW noodgedwongen het werk neer moeten leggen in de EV-fabrieken in Dresden en Zwickau. Het is niet bekend wanneer de situatie zich zal herstellen.

Volkswagen legt EV-fabrieken stil vanwege Oekraïne-crisis

De gevolgen van plotselinge Oekraïense excursie van meneer Putin beginnen zich steeds meer af te tekenen. Naast van het leed in het land richt het conflict ook op internationale schaal schade toe. Na het Haas F1 Team en Russische coureurs is het Volkswagen concern het nieuwste voorbeeld van de internationale effecten van de crisis. Het merk zal deze week namelijk twee fabrieken tijdelijk sluiten vanwege het conflict.

Onderbroken levering

De EV-fabriek in Zwickau is vandaag al op slot gegaan en zal morgen gevolgd worden door de fabriek in Dresden. In Zwickau produceert VAG de ID.4, ID.5, Audi Q4 e-tron en de CUPRA Born. In Dresden rolt de ID.3 van de band.

De elektrische modellen worden op dit moment getroffen door de onderbreking van leveringen vanuit Oekraïne. De leverancier van onder andere de hoogspanningskabels voor de EV's is namelijk gevestigd in het westen van het land. Zonder die kabelboom stellen de wagens uiteraard weinig voor.

Onzekere toekomst

De productiepauze in Zwickau en Dresden duurt tot deze vrijdag. Normaal gesproken worden er in Zwickau ongeveer 1200 elektrische modellen per dag geproduceerd. Na het eerdere chiptekort tijdens de pandemie kampt Volkswagen dus opnieuw met productieproblemen. Het is niet bekend wanneer de levering van de Oekraïense onderdelen weer op gang komt.

Elektrisch
  • Volkswagen