Pomphouders: 'Betaallimiet onbemande pomp moet omhoog om tanks vol te krijgen' 

De inmiddels belachelijke hoge brandstofprijzen zorgen voor problemen bij de pomp. Een groot deel van de klanten krijgt de tank niet meer in één keer vol. Daar moet volgens de pomphouders verandering in komen.

Pomphouders: 'Betaallimiet onbemande pomp moet omhoog om tanks vol te krijgen' 

Tanken is nooit echt leuk geweest, maar de laatste tijd is het een waar drama. De gemiddelde landelijke adviesprijs tegenwoordig al €2.35 voor een liter E10. Het duurste tankstation in het land rekent zelfs al 2.48 voor een litertje peut. Zelfs diesel zit al boven de twee euro gemiddeld.

Die schofterige bedragen doen niet alleen pijn aan je portemonnee, maar zorgen ook nog eens voor oponthoud bij de pomp, zo meldt de NOS.

Double trouble

De gemiddelde onbemande pomp hanteert namelijk een betaallimiet van 125 euro. Dat bedrag wordt vooraf gereserveerd zodat de pomphouder zeker weet dat er betaald wordt. Met de huidige prijzen is het voor de eigenaar van een auto met een gemiddelde tank echter al onmogelijk om in één ruk de boel weer bij te vullen.

Deze mensen moeten dus twee keer tanken. De noodzaak om het hele proces opnieuw te starten levert een hoop tijdverlies en frustratie op. Daarnaast moet je opeens dubbel zoveel bonnetjes aanleveren bij de baas. Leuk voor de accountant.

Hogere limiet

Om het probleem weg te nemen schakelen steeds meer pomphouders over op een limiet van 150 euro. Maar dat extra geeltje haalt natuurlijk vrij weinig uit. Met een 70 liter tank zit je zelfs bij de goedkopere locaties al snel boven dat bedrag. Een 200 euro limiet moet uitkomst gaan bieden, maar dat overleg is nog in volle gang.

Volgens Betaalvereniging Nederland kan het nog wel even duren voordat een overeenkomst bereikt wordt: "Dat is nog geen uitgemaakte zaak. Dat hangt af van overeenstemming tussen alle deelnemers in de pin-keten, waaronder de acceptanten en terminalleveranciers."

Grensstreek

Uitwijken naar de grensstreek om de afgrijselijke Nederlandse prijzen te ontwijken heeft helaas steeds minder zin. Ook bij onze oosterburen breken de prijzen alle records. Een tankbeurt in Duitsland of België bespaart je tegenwoordig gemiddeld ongeveer €15 per tankbeurt. Het is dus maar de vraag of de korting opweegt tegen de extra kilometers.

Nieuws
  • iStock