Organisator Jeddah: 'Aanvallen hebben geen invloed op F1-raceweekend'

Volgens de mensen achter de Grand Prix van Saoedie Arabië moeten F1-fans die zich zorgen maken over de recente drone en raketaanvallen vooral doorlopen. Er is namelijk helemaal niets te zien. De organisatie hamert erop dat het publiek hoegenaamd geen risico loopt.

Organisator Jeddah: 'Aanvallen hebben geen invloed op F1-raceweekend'

Na raket en drone-aanvallen op F1-hoofdsponsor Aramco eind vorige week bestaan de nodige vraagtekens rond de Grand Prix van Saoedi Arabië. Sommige van de faciliteiten van het Saudische staatsoliebedrijf bevinden zich namelijk ook in F1-stad Jeddah.

Met Aramco als grote sponsor vormt het evenement bovendien een enorm doelwit voor de door Iran gesteunde Jemense Al-Houthi rebellen. Met het afgelasten van de Grand Prix van Rusland in het achterhoofd is racen in Saoedi Arabië een vreemde gedachte geworden.

Gevaar vernietigd

Het is niet de eerste keer dat een groot motorsport evenement in Saoedi Arabië te maken krijgt met terrorisme. Vorig jaar werd de Formule E race in Riyadh ook al opgeschrikt door een Al-Houthi raketaanval. Saoedische autoriteiten wisten de raket echter te onderscheppen, waardoor er geen slachtoffers vielen.

Met die insteek probeert de door Saoedi Arabië geleidde Arabische coalitie - die zich mengt in de burgeroorlog in Jemen - bezorgde bezoekers wederom gerust te stellen. Een woordvoerder gaf aan dat de coalitie negen drones en meer dan honderd gevaarlijke vaartuigen in de Rode Zee heeft vernietigd.

The show must go on

De organisatie van de Grand Prix in Jeddah schaarde zich achter de coalitie en benadrukte dat de aanvallen geen invloed zullen hebben op het houden van de race. De show gaat gewoon door volgens plan, want er is helemaal niets om je zorgen om te maken:

"Dit incident heeft geen invloed op het raceweekend. Zoals altijd is de veiligheid van onze gasten onze hoogste prioriteit. We staan in voortdurend contact met de relevante autoriteiten en alle benodigde voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om de veiligheid te garanderen van alle bezoekers aan de Formula One Saudi Arabian Grand Prix en al het deelnemende personeel en de media. We kijken er naar uit om iedereen dit weekend te verwelkomen in Jeddah voor drie dagen geweldig racen en entertainment."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool