Gepantserde Aston Martin Vantage is echte James Bond-wagen

Voor de James Bond liefhebber met serieuze vijanden heeft het Amerikaanse AddArmor de perfecte auto gecereeerd. Met deze gepantserde Vantage kun je alle situaties aan.

Gepantserde Aston Martin Vantage is echte James Bond-wagen

We zien het keer op keer in de films: een prachtige Aston Martin die totaal geen boodschap heeft aan kogels en kleine explosies. James' machines moeten immers bijna altijd het einde van de film halen.

Voor de rijkere medemens die daadwerkelijk risico loopt op aanslagen, ontvoeringen en achtervolgingen heeft het Amerikaanse AddArmor de ultieme wagen neergezet.

Lichtgewicht pantser

De AddArmor Aston Martin doet er alles aan om de inzittenden te beschermen, zonder het vermogen om te vluchten teveel te benadelen.

Het is dus niet zomaar een extreem zware tank: de meeste versterkingen komen voor de rekening van lichtgewicht kevlar panelen. Zwaardere stalen platen beschermen de benzinetank en het dak.

Magnum

De bescherming is compleet dankzij bepantserd glas dat directe treffers van een .44 Magnum kan weerstaan. Mocht de aanvaller proberen binnen te komen, dan krijgt hij een flinke schok mee van de geëlektrificeerde deurgrepen. Zelfs de uitlaten zijn beschermd met gaas om verstoppingen te voorkomen.

Incognito tank

Afgezien van die roosters is van buiten niet te zien dat je met een gepantserde Vantage te maken hebt. De rij-ervaring is echter wel veranderd.

Ondanks het gebruik van lichtgewicht materialen heeft AddArmor 204 kilo toegevoegd aan de Aston. Met een basisgewicht van 1630 kilo gaat de Britse exoot dus richting de twee ton.

Snelheid redt

Tegenover Autocar hamerde AddArmor CEO Pete Blaber erop dat snelheid een levensmiddel is bij de situaties waar de Vantage voor bedoeld is. De vierliter twin turbo V8 is echter niet opgedraaid om het extra gewicht te kunnen compenseren.

De standaard wagen sprint echter in 3.6 seconden naar de honderd, dus zelfs met de AddArmor versie kom je waarschijnlijk niets tekort.

Interesse in je eigen Bond-special? Het pantserpakket moet minimaal $32.500 (€29.214) opbrengen. De basiswagen moet je echter zelf nog even aanleveren.

Cargasm
  • AddArmor