Sebastian Vettel in de problemen voor scooterrit

Meteen na zijn terugkeer heeft Seb zich alweer in de nesten gewerkt. Nadat zijn Aston Martin stil viel met een motorprobleem besloot hij de ronde af te maken op een van een marshal geleende scooter. De FIA onderzoekt het incident.

Sebastian Vettel in de problemen voor scooterrit

We hebben hem moeten missen in Bahrein en Saoedi Arabië, maar Sebastian Vettel is weer helemaal terug. Tijdens zijn eerste officiële sessie van 2022 mocht Seb meteen druk aan de slag voor Aston Martin.

Aan het einde van de eerste vrije training plofte de Mercedes-motor in de staart van zijn AMR22, waardoor de sympathieke Duitser de brandblusser tevoorschijn mocht halen. De sessie werd meteen een halt toegeroepen met een rode vlag.

ScooterSeb

De Aston Martin was eenvoudig geblust, maar door de problemen bleef Vettel gestrand achter. Totdat hij een gulle marshal aansprak. Sebastian wist de beste man ervan te overtuigen de tweewieler aan hem te lenen.

In plaats van de toegangswegen te gebruiken knalde hij echter vrolijk over het circuit terug naar de pits, met zijn helm - en zijn handjes - los. Het circuit was immers afgesloten en het was de kortste route. Vettel nam meteen even de kans om lollig naar het publiek te zwaaien.

Under investigation

Bij de FIA konden ze die humor echter niet waarderen. Na de sessie werd daarom aangekondigd dat Vettel onderzocht werd het 'betreden van het circuit zonder toestemming'.

Onder artikel 26.7 van de Sporting Regulations is immers bepaald dat vijf minuten na elke vrije training niemand op de baan, bij pit entry of pit exit aanwezig mag zijn, met uitzondering van de marshals en ander bevoegd personeel. Coureurs vallen kennelijk niet onder die laatste verzamelterm.

Vettel en zijn team zijn na het ritje ontboden bij de stewards en de FIA. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het incident afgesloten met een formele reprimande en een fikse geldboete. Seb's Aston was bovendien helaas niet op tijd klaar voor de tweede vrije training, waardoor hij opnieuw kostbare tijd verloor om de auto te leren kennen.

Formule 1
  • Formula 1