Parkeren bij Schiphol Airport; alle info op een rijtje

De grootste luchthaven van ons land, Schiphol Airport, trekt ieder jaar weer miljoenen reizigers aan die op reis gaan naar hun favoriete vakantiebestemming. De luchthaven is dankzij een eigen trein- en busstations uitstekend bereikbaar, toch kiezen veel mensen ervoor om de auto te parkeren bij een van de parkeerterreinen.

Parkeren bij Schiphol Airport; alle info op een rijtje

Je wilt natuurlijk zeker weten dat je jouw auto op een veilige en betrouwbare locatie achterlaat en hierbij niet te veel betaalt. We hebben immers niet alleen een eigen privejet zoals Max Verstappen.

In dit artikel vertellen wij meer over deze parkeerlocaties, de verschillende parkeermogelijkheden en de bijbehorende parkeertarieven. Zo kan jij een weloverwogen keuze maken voor je het vliegtuig instapt.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Indien je op zoek bent naar Schiphol parkeren dan is het goed om te weten dat er enorm veel parkeermogelijkheden zijn die allen gemakkelijk online te vinden, te vergelijken én te boeken zijn. Wanneer je enkel de website van Schiphol raadpleegt dan beperk je jezelf enorm, er zijn namelijk tientallen andere parkeerplaatsen te reserveren.

Deze alternatieve parkeermogelijkheden zijn te vinden via een van de vergelijkings- en boekingsplatformen, zoals Vliegen & Parkeren. Hier vindt je ook het parkeeraanbod dat niet door Schiphol zelf beheerd wordt.

Het grootste voordeel van deze alternatieve parkeerlocaties zit in de tarieven, je kan al snel tientallen euro’s besparen. Hierbij parkeer je in de meeste gevallen in combinatie met een shuttle- of valetservice.

Hoe kan ik mijn auto parkeren?

Hierboven zijn al de termen shuttleservice en valetservice benoemd. Dit zijn twee gebruikelijke parkeermethoden bij luchthavens, elk met zijn eigen karakteristieken en voor- en nadelen.

Shuttle parkeren

Indien je op zoek bent naar goedkoop parkeren Schiphol dan ben je in de meeste gevallen het beste uit met een shuttleservice.

Wanneer je kiest voor een shuttleservice dan parkeer je simpelweg je auto op het betreffende parkeerterrein en je wordt vervolgens naar de luchthaven gebracht met behulp van een shuttlebus. Deze service is dus hetzelfde als bijvoorbeeld de officiële parkeerplaats P3 Schiphol.

  • Voordelen: voordelig, sleutelbehoud optioneel.
  • Nadelen: tijdsintensief.

Valet parkeren

Een valetservice is doorgaans prijziger, maar biedt daarentegen meer comfort en levert je minder tijdsverlies op. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je auto aan de verkeerde wordt meegegeven, alle valet parkings bij Schiphol doorstaan strenge kwaliteitseisen.

Het proces van valet parkeren is zeer eenvoudig. Op de dag van vertrek rijdt je direct naar de vertrekhal, onderweg dien je telefonisch contact op te nemen. Bij aankomst staat er een chauffeur voor je klaar en neemt je auto over en parkeert deze op het parkeerterrein. Bij terugkomst wordt je auto na telefonisch contact weer teruggebracht en zodoende stap je dus direct bij de luchthaven weer in.

  • Voordelen: comfortabel, minimaal tijdsverlies
  • Nadelen: prijzig

Wat kost een parkeerplaats?

De kosten van een parkeerplaats bij Schiphol kunnen enorm variëren, afhankelijk op basis van meerdere variabelen. Allereerst verschillen de tarieven simpelweg per parkeeraanbieder, de een hanteert andere tarieven dan de ander.

Daarnaast verschillen de parkeertarieven net als vliegtickets ook per periode. Tijdens de drukke vakantieperiodes gaan de tarieven omhoog, aangezien de vraag dan ook stijgt. Dezelfde parkeerplaats kan tientallen auto’s duurder worden.

Tot slot verschillen de tarieven ook per parkeermethode, shuttle parkeren is doorgaans goedkoper dan valet parkeren. Een laatste optie, parkeren op loopafstand, is vaak de duurste manier van parkeren.

Vergelijk en reserveer online

Het vinden van een parkeerplaats die voordelig is, betrouwbaar is en aan al je wensen voldoet is al sneller gedaan gedacht. Door gebruik te maken van een online vergelijkings- en boekingsplatform krijg je meer inzicht in de parkeermogelijkheden en zie je al deze parkeermogelijkheden in een makkelijk overzicht.

Deze mogelijkheden kan je simpelweg met elkaar vergelijken en de gewenste parkeerplaats kan direct gereserveerd worden. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt en daarbij bespaar je nog een leuk zakcentje ook!

Algemeen
  • iStock