BMW M4 CSL alvast gelekt

Bij de PR-afdeling van BMW waren ze vandaag iets te enthousiast. De topversie van de M4 is een dag te vroeg al te bewonderen op het internet.

BMW M4 CSL alvast gelekt

Voor het eerst sinds 2004 krijgt de midsize coupe van BMW weer de iconische lettercombinatie mee: CSL. De afkorting voor Coupe Sport Leichtbau dankt z'n legendarische status vooral aan de 3.0 en 3.5 varianten van de E9, waarmee BMW de toerwagenkampioenschappen van de seventies mee domineerde.

In 2004 kreeg het label een waardig vervolg met de extreme E46 M3 CSL, maar sindsdien strooit BMW vrolijk met allerlei andere letters. Zo werd 'CSL' bij de E92 en F82 'GTS' en kon je ook een CS bestellen. De L werd echter achtergehouden.

GT3-invloed

Voor de controversiële G82 4-serie is de prestigieuze aanduiding echter weer afgestoft. De auto kan dan ook wel wat positieve publiciteit gebruiken na de slechte ontvangst van het basisontwerp.

De M4 CSL heeft uiteraard dezelfde neus met dubbele doodskist-grille, maar dit keer met veel minder lamellen, net als de GT3-versie. Een agressieve carbon splitter maakt het plaatje af.

Ducktail

Veel interessanter is de staart van de nieuwe Bimmer. In plaats van de grote vleugel van de GTS-modellen heeft de CSL een forse ducktail. In een tijd waar zelfs het conservatieve Porsche steeds grotere vleugels plaatst is het een opvallende keuze. De traditionele vier pijpen worden bovendien omvat door een gewijzigde diffuser.

Leichtbau

Om het Leichtbau-gedeelte van de CSL-aanduiding eer aan te doen is de M4 op een grondig dieet gezet. Zo is de achterbank vervangen door een paar netten voor je helm en zijn de stoelen vervangen door lichtgewicht carbon exemplaren. Net als zijn voorgangers zit de G82 ongetwijfeld weer vol met geavanceerde composiet materialen om de kilo's te drukken.

De pk/gewicht-verhouding blijven we je echter nog even schuldig. Er zijn namelijk nog geen technische details naar buiten gekomen. Verder dan een wazige blik op de motorruimte komen we helaas niet, maar reken maar op een stevige 530-550 pk.