Dit zijn de kleuren voor de nieuwe BMW M4 GT3 DTM

Met de M4 GT3 opent BMW dit seizoen de aanval op de DTM. De Neus zal in vier verschillende kleurenschema's op de grid staan. Welke is je favoriet?

Dit zijn de kleuren voor de nieuwe BMW M4 GT3 DTM

BMW M en de DTM zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het meest bekende model van de divisie werd immers geboren om dat kampioenschap te veroveren. De originele M3 moest in de DTM het succes van de Mercedes 190E Cosworth gaan doorbreken. De auto ontketende daarmee een pk-oorlog die nog altijd woedt.

DTM naar GT3

Na de introductie van de extreme Class 1 regels in 1993 hield BMW het echter voor gezien in de DTM. Het merk keerde pas terug met de M4 DTM in 2014.

Dat duurde tot 2020, toen de tweede generatie van Class One uit elkaar viel. De DTM-machines werden haastig vervangen door GT3-wagens, waardoor de inmiddels stokoude M6 GT3 opeens de eer van BMW moest verdedigen.

M4 GT3 DTM

Na een jaar geploeter met de oude machine is de opvolger eindelijk klaar: de M4 GT3. Ironisch genoeg is de wagen ongeveer net zo groot als zijn zwaarlijvig ogende voorganger. Een extremer aerodynamisch pakket en tot 590 pk uit de bekende drieliter twin turbo zescilinder moeten de M4 echter veel sneller gaan maken.

Vier liveries

BMW zet dit seizoen vier M4's in onder de vlaggen van Schubert Motorsport en Walkenhorst Motorsport. Voor de verandering krijgt elke auto z'n eigen livery mee. Bij Walkenhorst worden de kleuren van technologiepartner Schaeffler, accufabrikant CATL en Indiaas smarpthonemerk Iqoo gebruikt. Schubert kiest daarentegen voor Shell Helix en online beurshandel RoboMarkets

CATL IQOO M4 - Esteban Muth

Schaeffler M4 - Marco Wittmann

RoboMarkets M4 - Philipp Eng

Shell Helix M4 - Sheldon van der Linde

De vier liveries volgen allemaal ongeveer dezelfde layout, maar lijken toch duidelijk anders. In welke van de vier kleurenschema's komt de M4 het beste uit? Dat oordeel laten we aan jou over.

Op 29 april gaat het tweede GT3 DTM seizoen van start op het circuit van Portimao. Daar kan de M4 GT3 in ieder geval bewijzen dat -ie snel genoeg is om z'n flitsende kleurtjes eer aan te doen.