Russell erkent: 'Mercedes heeft geen grote vooruitgang geboekt'

De teamleider van Mercedes gaat niet mee in de hype gecreëerd door Lewis Hamilton en Toto Wolff. Ondanks het podium in Canada ziet George geen echte verbetering bij de Silberpfeilen.

Russell erkent: 'Mercedes heeft geen grote vooruitgang geboekt'

Lewis Hamilton's eerste podium sinds Bahrein maakte meteen de tongen los. Na een redelijke kwalificatie en een race vol safety car periodes voelde de derde plek voor het geplaagde team - en met name de dit jaar tegenvallende Sir Lewis - als een overwinning. Hamilton kondigde zelfs meteen aan dat Mercedes dichter bij Ferrari en Red Bull gekomen was.

Opvallend nuchter

Aan de andere kant van de garage waren de geluiden na Montreal echter een stuk minder positief. George Russell wist zich tijdens op te vechten vanaf P8 naar P4, maar ging niet mee in de positiviteit die leefde bij de rest van het team.

Terwijl Hamilton en Wolff hintten op een terugkeer van het ooit zo dominante Mercedes was de jonge Brit opvallend nuchter. Tegenover Autosport schatte hij zijn kansen op Silverstone somber in:

"Ik denk graag dat het hogesnelheidskarakter [van Silverstone] ons iets beter zal liggen. Maar er zijn geen garanties, elke baan waar we geweest zijn heeft een onbekende [factor] naar ons toe gegooid. En we hebben te maken met verschillende problemen elk raceweekend. Dus ik zou graag denken dat we competitiever zullen zijn, maar ik weet het echt niet."

Geen vooruitgang

De inconsistente Mercedes is volgens Russell lastig te temmen. De aerodynamische porpoising is opgelost, maar door de extreem lage en stijve ophanging stuitert de wagen nog steeds. Voor zijn gevoel heeft het team sinds de start van het seizoen bijna geen vooruitgang geboekt:

"Gisteren leek af en toe veelbelovend. Maar het werkelijke tekort aan pace vergeleken met de snelste auto was best groot. Dus ook al leek het op papier een soort van verbetering, we zijn nog steeds ver verwijderd van waar we moeten zijn. Dus we hebben nog geen grote vooruitgang geboekt tot nu toe. Maar we werken nog steeds zo hard als we kunnen om het gat te verkleinen."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team