VIDEO: Alfa Romeo ramt F1-wagen door Milaan

Ter ere van het 112-jarige bestaan van Alfa Romeo mocht Valtteri Bottas even buitenspelen met een oude Sauber. Met de krijsende V8 schudde de Fin het centrum van de modestad wakker.

VIDEO: Alfa Romeo ramt F1-wagen door Milaan

F1-teams moeten elk jaar een nieuwe wagen bouwen. Hierdoor blijven ze vaak zitten met een enorme voorraad oude chassis. Omdat het zonde is om die machines te laten verstoffen is het handig om af en toe even een smoesje te verzinnen voor een demorun. Bij Alfa Romeo hadden ze precies zo'n excuus: het 112-jarig bestaan van Alfa Romeo.

Zwitserse hulp

Honderdtwaalf jaar is een apart jubileum om te vieren, maar dat weerhield de Italianen er niet van om even een belletje te doen naar Zwitserland. Om het Italiaanse feestje te vieren had Alfa Romeo namelijk de hulp van Sauber nodig. Het team zette een in Alfa Romeo-livery gehulde Sauber C32 met Ferrari-V8 uit 2013 neer voor Valtteri Buttass, die er meteen rookgordijnen mee neerlegde.

Sauber-Audi

Alfa Romeo zal dit trucje nog minimaal twee keer kunnen doen. De sponsordeal met Sauber verloopt namelijk in 2024. Naar verluidt staat niemand minder dan Audi klaar om het stokje over te nemen vanaf 2026. We zijn er benieuwd wat het team voor de Duitsers zal mogen vieren, mocht het zover komen.

Formule 1
  • Stellantis