Goedkoper tanken in Duitsland, is je autoverzekering daar ook goedkoper?

Veel Nederlanders gaan tegenwoordig de grens naar Duitsland over om te tanken. De reden hiervoor is dat het wat goedkoper is dat het daar wat goedkoper is. Naast het tanken van je auto is het ook belangrijk dat je een goede autoverzekering hebt. Als er dan een ongeval onderweg gebeurd, kun je er zo voor zorgen dat je de schade dekt. Aangezien tanken in Duitsland goedkoper is, zul je je vast ook afvragen of de autoverzekeringen daar ook goedkoper zijn. In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Goedkoper tanken in Duitsland, is je autoverzekering daar ook goedkoper?

Een goedkope autoverzekering

Elke autoverzekering is anders. Hoe hoog je autoverzekering is hangt af van je leeftijd, het type verzekering dat je hebt afgesloten, de verzekeraar en ook je schadevrije jaren hebben hier invloed op. Dit geldt zowel voor bezitters van een voertuig in Nederland als in Duitsland. Het is echter wel zo dat je kunt kijken wat de goedkope autoverzekering voor jouw situatie is.

Dit kun je doen door autoverzekering te bekijken en te vergelijken. Hiervoor kun je het internet voor inschakelen. Dit kun je vervolgens in vier stappen doen. Bij de eerste stap kun je al je persoonlijke gegevens invullen. Vervolgens kun je de gewenste dekking uitkiezen. Je het de keuze uit een WA-, beperkte casco- en een allrisk verzekering. Welke je kiest hangt van je persoonlijke situatie af. Heb je geen idee welke optie je kunt kiezen, dan kun je hier online meer over lezen of je kunt bellen met de verzekering voor advies.

Aandachtspunten bij het afsluiten van een autoverzekering

Ga jij een autoverzekering afsluiten? Dan zijn er elke zaken waar je rekening mee kunt houden. Heb je al een autoverzekering? Houdt dan rekening met het contract dat je nu hebt lopen. In de meeste gevallen sluit je een eenjarige verzekering af en is deze na de einddatum pas maandelijks opzegbaar.

Als je binnen het eerste jaar een andere verzekering wilt afsluiten, dan kun je dat doen als je binnen deze periode je huidige auto verkoopt en een nieuw auto aanschaft of als je de voorwaarden van je huidige premie verandert of verhoogt. Heb je voor het eerst een auto aangeschaft? Houdt er dan rekening mee dat je verplicht bent een autoverzekering af te sluiten.

Kortom, hangt de hoogte van je verzekering van je persoonlijke situatie af. Dit geldt zowel in Nederland als in Duitsland. Heb je net een auto aangeschaft? Dan ben je verplicht een om een autoverzekering af te sluiten. Heb je al een autoverzekering en wil je overstappen? Houdt dan rekening met het moment waarop je kunt overstappen.

Algemeen
  • iStock