Daniel Ricciardo reageert op geruchten F1-exit: 'Ik loop niet weg bij de sport'

De goedlachse Aussie zag de noodzaak om te reageren op de aanzwellende geruchten over zijn toekomst bij McLaren. The Honeybadger verzekert zijn fans dat hij in ieder geval tot het einde van 2023 hard zal blijven vechten voor het team.

Daniel Ricciardo reageert op geruchten F1-exit: 'Ik loop niet weg bij de sport'

Er komt een tijd in de carriere van elke F1-coureur dat de beste jaren achter hem liggen. Voor sommigen komt die tijd eerder dan anderen, kijk bijvoorbeeld maar naar de nog altijd sterk sturende Fernando Alonso.

Voor Daniel Ricciardo ligt dat echter anders. De iconische glimlach van de populaire lolbroek lijkt door alsmaar tegenvallende prestaties steeds wranger te worden.

Mojo verloren

Sinds zijn overstap naar McLaren eind 2020 heeft DannyRic zijn mojo namelijk verloren. De ervaren achtvoudig racewinnaar delft steevast het onderspit tegenover Lando Norris.

In 2021 had Daniel nog de smoes dat de auto hem niet lag en hij aan het team moest wennen. De verrassende overwinning in Monza bracht hem echter nog vrij dichtbij Norris in eindstand: de Brit was zesde en het kampioenschap, twee plekken vóór Daniel.

Overtoeren

Met de nieuwe ground effect regels - en dus een splinternieuwe auto - in het vooruitzicht verwachtte iedereen dat Ricciardo zich zou herpakken. Helaas gebeurde precies het tegenovergestelde. Na 11 races is Daniel slechts twaalfde met 17 punten. Lando Norris vinden we terug op P7 met 64.

Door de belabberde resultaten en het feit dat steeds meer jonge talenten een kans krijgen om met McLaren te testen ging de geruchtenmolen overtoeren draaien. Een vroege exit voor The Honeybadger was voor velen een voldongen feit. De geruchten werden zelfs zo sterk dat Ricciardo het nodig vond om er persoonlijk op te reageren.

Op zijn diverse social media kanalen postte Ricciardo een statement waarin hij het bestaan van de geruchten erkent. Hij verzekert zijn fans er echter van dat hij zijn huidige contract - dat tot eind 2023 loopt - gewoon uit zal dienen. In de tussentijd zal hij zoals altijd hard werken om het verschil goed te maken.

Stoeltje veilig

Daniel's reactie is opbeurend, maar eigenlijk onnodig. Ondanks alle tests heeft McLaren nog altijd geen eigen coureurs met een superlicentie in de pijplijn.

Red Bull-junior Jehan Daruvala en Alpine-reserve/regerend F2-kampioen Oscar Piastri zijn outsiders voor het stoeltje, maar bieden voor het team geen toekomstperspectief. Bovendien is het altijd om geld verlegen Williams vooral voor Piastri de betere optie.

Voorlopig zit Ricciardo dus nog even veilig.

Formule 1
  • McLaren Racing