Alonso blij met P2 Montreal: 'We gaan Max aanvallen in de eerste bocht!'

De oude ijzervreter is dolblij met zijn plekje op de eerste rij in Montreal. In typisch gekscherende stijl dreigde Fernando meteen met een aanval op Max Verstappen bij de start van de race.

Alonso blij met P2 Montreal: 'We gaan Max aanvallen in de eerste bocht!'

Je kunt oude honden nooit nieuwe trucjes leren, maar oude trucjes kunnen ze meestal extreem goed. Dat bewees Fernando Alonso maar weer eens tijdens de razend spannende en onvoorspelbare kwalificatie in Canada.

Na een indrukwekkende snelste tijd in het kletsnatte FP3 zette de veteraan de toon voor de kwalificatie. De Spanjaard zat de hele sessie aan de kop van het veld, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een zeer populaire tweede plek.

El Plan

Alonso kwam zes tienden van een seconde tekort op polesitter Max Verstappen, maar zette zijn jonge teamgenoot op een bijna beschamend grote achterstand.

De 25-jarige Esteban Ocon was maar liefst 1.585 seconden langzamer dan zijn 40-jaar oude conculega. Fernando staat voor de eerste keer op de eerste rij sinds Hockenheim 2012, bijna precies tien jaar geleden. El Plan lijkt dus eindelijk echt z'n vruchten af te werpen.

Tegenover de microfoon van Formula 1 gaf Fernando echter toe blij verrast te zijn met zijn snelheid:

"Ja het was een verrassing. Gisteren voelde het soms snel aan maar we hebben wel vaker een snelle auto gehad op de vrijdag maar niet op de zaterdag, dus we waren niet echt enthousiast gisteren. Maar vandaag na de P1 in FP3 dachten we 'oke, als het blijft regenen bij de kwalificatie krijgen we een goede zaterdag.' En dat was zo."

Max attack

P2 achter kampioenschapsleider Max Verstappen biedt volgens 'Nando bovendien kansen. Met een vette knipoog beloofde hij voor de microfoon van Jacques Villeneuve de Nederlander meteen aan te zullen vallen bij de start:

"Het voelt geweldig, het was een ongelooflijk weekend tot zo ver voor ons...de auto was mega, ik was zo comfortabel aan het rijden met deze auto, en de fans pushten me om een extra push te doen. Ik denk dat we Max zullen aanvallen in de eerste bocht!"

Leven zuur maken

Later stelde hij zijn mening toch nog iets bij tijdens de Post-Qualifying Show. Fernando is zich ervan bewust dat het snelheidsverschil tussen de Red Bull en Alpine op de zondag normaal astronomisch is, maar wil toch proberen om Max het leven zuur te maken. Alonso hoeft immers niet aan het kampioenschap te denken, waardoor hij een stuk meer risico kan nemen:

"Ja, we zullen zien. Ik ga de race heel ontspannen in. Ik hoef niet zo veel aan het kampioenschap te denken, vergeleken met [Red Bull], dus ik kan wat meer risico nemen in de eerste bocht. Maar we hebben gezien dat als ze een lekke band krijgen ze naar binnen kunnen gaan en toch voor je kunnen finishen. Maar we zullen zien. We kunnen onze auto erg breed maken, dat deden we al in Baku, dus dat zullen we nu weer proberen."

Formule 1
  • BWT Alpine F1 Team, Formula 1