Horner reageert op Wolff: 'Red Bull hoeft waarschijnlijk niets aan te passen'

Met een pakkende, kort maar krachtige reactie heeft de Red Bull teambaas de opmerkingen van Toto Wolff van tafel geveegd. De Brit ziet niet in waarom het FIA-ingrijpen een negatief effect op zijn team zou hebben.

Horner reageert op Wolff: 'Red Bull hoeft waarschijnlijk niets aan te passen'

Vanaf de Grand Prix van België zal de FIA via een Technical Directive het probleem van porpoising proberen aan te pakken. Op aanraden van diverse team - met Mercedes - voorop voelt de organisatie zich genoodzaakt het gevaarlijke gestuiter in de kiem te smoren.

Trucjes verbieden

De pikante uitspraken van Toto Wolff over 'de trucjes van zijn rivalen' geven echter een ander invulling aan de anti-porpoising campagne.

De Oostenrijker richt nu opeens zijn pijlen op het naar zijn mening illegale gebruik van flexibele vloeren, intrekbare skidblocks en flexibele onderplanken. De Technical Directive zou volgens Toto een einde maken aan dit soort praktijken.

Kort maar krachtig

Wolff impliceerde dat de snellere wagens van Ferrari en Red Bull gebruik zouden maken van de illegale onderdelen. OP die verdachtmaking reageerde RBR-chef Christian Horner tegenover RaceFans even kort als treffend"

"Na wat mij verteld is, ben ik er niet eens zeker van of we een enkele aanpassing moeten doen."

En daarmee is de kous volgens Christian meteen af. Eind augustus zullen we op Spa zien of hij gelijk zal krijgen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool