Wolff: 'Ferrari/Red Bull-dominantie maakt de Formule 1 saai'

De grote Mercedes-man claimt dat de grote gaten tussen de teams met name de Sprints veel te saai maken. Het grote voordeel van Ferrari en Red Bull ten opzichte van de rest vindt Toto vooral vervelend. Een spiegel is in huize Wolff dus duidelijk niet aanwezig.

Wolff: 'Ferrari/Red Bull-dominantie maakt de Formule 1 saai'

Het seizoen van 2022 staat tot nu toe volledig in het teken van de strijd tussen Ferrari en Red Bull. Door het gat naar Mercedes en de rest zijn alleen de kampen uit Maranello en Milton Keynes echte kanshebbers voor de titel. Na de strijd tussen Mercedes en Red Bull vorig jaar is de zeven jaar lang durende Grote Mercedes Show daarmee definitief aan een einde gekomen. En dat zint ze in Brackley helemaal niet.

Belachelijke uitspraak

Na de Sprint in Oostenrijk werd Mercedes teambaas Toto Wolff namelijk betrapt op een ronduit belachelijk uitspraak. Volgens de boomlange Oostenrijker is een spannende Sprint namelijk onmogelijk door de grote gaten tussen de teams. De superieure snelheid van Max Verstappen en de Ferrari's haalt al het vermaak eruit, aldus Toto:

"Ik denk dat de reden dat races minder vermakelijk zijn is omdat er gewoon een te groot gat tussen de teams zit qua prestaties. Je hebt Verstappen die verdwijnt aan de horizon, de twee Ferrari's het enige vermaak zijn in de race en wij zijn dan helemaal verloren in niemandsland. Dan zijn de andere verder achter, en heb je DRS-treinen. Dat kan nooit voor een goede sprint race zorgen."

Turbo-hypocriet

Feitelijk heeft Wolff wel een punt, maar als leider van het meest dominante team in de geschiedenis van de sport heeft hij akelig weinig recht van spreken. Toen de Silberpfeilen het gehele 'turbo-hybride tijdperk' naar zich toe trokken hoorden we hem er immers niet over.

Nu zijn team op een gepaste achterstand staat en er via regelwijzigingen veel te winnen valt is Toto opeens helemaal gefocust op 'verbeteren van het vermaak'. De uitspraak lijkt gelukkig dan ook aan dovemansoren gericht te zijn.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team