Esteban Ocon wil Franse Grand Prix verplaatsen naar  Le Mans

De Alpine rijder denkt een vervanger gevonden te hebben voor het verguisde Paul Ricard. Volgen Ocon kan de Grand Prix van Frankrijk prima behouden worden na een verhuizing naar het legendarische Le Mans.

Esteban Ocon wil Franse Grand Prix verplaatsen naar  Le Mans

Dit weekend vindt waarschijnlijk de laatste Grand Prix van Frankrijk plaats op het circuit van Paul Ricard. De organisatie van het slecht bereikbare, vaak oersaaie circuit kan simpelweg niet opboksen tegen het grote geld en het PR-voordeel van de recente stortvloed aan straatraces.

Net zoals Spa Francorchamps is Le Castellet niet terug te vinden op de voorlopige kalender voor 2023. Dat betekent uiteraard dat Pierre Gasly en Esteban Ocon voorlopig hun thuisrace zullen moeten missen. Die laatste denkt echter een oplossing gevonden te hebben.

F1 op Le Mans

Dat Paul Ricard moet sneuvelen staat buiten kijf, maar in plaats van dat zijn land geheel van de kalender verdwijnt wil Ocon een alternatief vinden. Esteban heeft geen bezwaar tegen de geopperde straatrace in Nice, maar ziet veel liever een heuse Grand Prix op het Circuit de La Sarthe, beter bekend als het toneel van de 24 uur van Le Mans:

"Stefano heeft over Nice gepraat, waarvan ik denk dat het zeker een geweldige plek zou zijn om een stratencircuit te hebben. Maar we hebben ook Le Mans wat natuurlijk een geweldige locatie is. Het circuit zal misschien wat werk nodig hebben aan de track limits en al deze dingen. Een echte Le Mans race met Formule 1, alleen als een show, zou erg indrukwekkend zijn."

Bugatti Circuit?

Vorig jaar deed Ocon's teamgenoot Fernando Alonso het volledige circuit nog aan tijdens een demorun, maar voor de laatste Grand Prix moeten we terug naar 1967. De actie werd destijds echter beperkt tot het bijna 4.2 kilometer lange Bugatti-circuit, waar bijvoorbeeld ook de MotoGP in actie komt.

Het aanpassen van dat circuit naar de voor de F1 vereiste FIA Grade 1-certificatie zou een stuk eenvoudiger en betaalbaarder zijn dan het ombouwen van de bijna veertien kilometer lange endurance-versie. De GP van '67 kreeg overigens geen vervolg: een jaar later stond de F1 aan de start in Rouen.

Magny Cours

Een terugkeer naar Le Mans heeft dus de voorkeur bij Ocon, maar hij kon het niet laten om de naam van dat andere gave Franse circuit te laten vallen: Magny Cours. De F1 bezocht het centraal in het land gelegen circuit voor het laatst in 2008. De slechte bereikbaarheid kan echter een probleem zijn volgens Ocon:

"Ik denk dat we zeker meerdere opties hebben. Een stratencircuit zou kunnen werken [en] een mooi circuit zou ook kunnen werken. We hebben een aantal goede banen - natuurlijk, Magny Cours is een beetje moeilijk om bij te komen. Maar de meer realistische [optie] waar ik aan dacht is Le Mans. En Le Mans als de Franse Grand Prix, met flink wat geschiedenis, zou denk ik best gaaf zijn."

Formule 1
  • BWT Alpine F1 Team
  • FIA World Endurance Championship