Bwoah! Guanyu Zhou rijdt normaal zonder 'The Drink'

De spirit van Kimi leeft nog steeds bij Alfa Romeo: Guanyu Zhou heeft tot nu toe bijna alle races zonder drinkfles gereden. In het geval van de Chinees is het echter vrijwillig.

Bwoah! Guanyu Zhou rijdt normaal zonder 'The Drink'

Een F1 auto besturen is hard werken, al helemaal in tropische temperaturen. Tijdens een Grand Prix kan een coureur gemiddeld drie liter aan vocht verliezen. Het is dus erg belangrijk om tussendoor even bij te tanken. Wanneer het onboard drinksysteem niet werkt treedt al snel vermoeidheid en frustratie op in de cockpit. De vele tirades van ene Kimi Räikkönen zijn daar het beste voorbeeld van.

Geen dorst

Één van de opvolgers van The Iceman bij Alfa Romeo houdt de traditie van het gebrek aan drinkwater in stand, maar wel op zijn eigen manier. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Frankrijk gaf Guanyu Zhou namelijk toe dat hij normaal gesproken zonder The Drink rijdt. Alleen bij extreem hoge temperaturen neemt de Chinees een extra tankje mee:

“Bij het ingaan van dit weekend met de hoge temperaturen, voor ons als coureurs, moet je veel hydrateren. Normaal gebruik ik het drinksysteem in de auto eigenlijk niet. De enige races waar ik het gebruikt heb waren Miami en Bahrein. Dus ik ga het er zeker in zetten dit weekend."

Op het circuit van Paul Ricard worden dit weekend temperaturen van minimaal 32 graden verwacht. De 'extreme' hittegolf is in Frankrijk immers nog volop aan de gang.

Formule 1
  • Alfa Romeo F1 Team Orlen